Priporočamo

Nastop Youn Sun Nah in Ulfa Wakeniusa je svetlobna leta oddaljen od običajnih pričakovanj ob duu ženskega vokala in kitare in vas bo docela prevzel!

V zgodovini glasbe je moč na prste ene roke našteti pevke, ki imajo talent, da glasbeni žanr v celoti pretresejo: Nina Simone, Norah Jones, Amy Winehouse – in nič manj izjemna v Franciji živeča korejska pevka Youn Sun Nah. 

”Čudež”, ”izjemno umetniško delo”, ”čarobno”, ”pevka svetovnega formata” – to je le nekaj neskončno pozitivnih medijskih odzivov na njene koncerte. Neverjetno precizen glas, popolna intonacija, edinstven občutek za ritem in kristalna čistost ji namreč omogočajo, da v navdušujočo celoto poleg jazzovskih pesmi spoji songe tako različnih avtorjev, kot so denimo Joni Mitchell, Jimi Hendrix, Johnny Cash, Lou Reed in celo Metallica ali Nine Inch Nails.

V popolni interakciji s kitaristom Ulfom Wakeniusom zmore vsako pesem predstaviti na edinstven način, poln čustev in strasti, ki publiko začara v pozorno tišino in na koncu požanje glasno odobravanje. Po vokalnem spektru se sprehaja tako lahkotno, da ni več zgolj pevka, temveč samosvoj glasbeni inštrument, zato pa tudi ni presenetljivo, da je prejela nagrado ECHO za najboljšo mednarodno pevko, svetovno jazzovsko nagrado BMW ter številne druge.

Ulf Wakenius sodi v sam vrh jazzovskih kitaristov – do njegove smrti leta 2007 je bil namreč član kvarteta Oscarja Petersona, izdal je albume v duetu z legendarnim basistom Rayem Brownom, nastopal pa je tudi z velikani, kot so Herbie Hancock, Mike Brecker, Jack DeJohnette, Joe Henderson, Jim Hall, Phil Woods, Milt Jackson, in številnimi drugimi. Pat Metheny, John Scofield in John McLaughlin veljajo za njegove velike občudovalce.

Nastop Youn Sun Nah in Ulfa Wakeniusa je svetlobna leta oddaljen od običajnih pričakovanj ob duu ženskega vokala in kitare in vas bo docela prevzel!


Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava