KMŠ oder | glasba | koncert
  • 21.00 - 23.45
  • KMŠ oder
  • Vstopnine ni.

Veronika Kašman

Veronika je dijakinja 2. letnika gimnazije v Rušah. Sedem let je obiskovala glasbeno šolo v Rušah, kjer se je učila kitare, ki jo še vedno spremlja pri mnogih nastopih. Spremlja predvsem pop-rock skupine kot so 5sos, Queen, Panic! at the disco ..., prepeva pa bolj čustvene balade. Njeni vzorniki med pevci so Demi Lovato, Lea Michele, James Arthur…, vendar pa ne teži k temu, da bi bila kot oni, saj verjamem, da se pravi uspeh skriva v originalnosti. V prihodnosti bi se zelo rada pridružila tudi kakšni skupini.


  • Veronika Kašman

 

Eva Stres in Rok Podlesnik

Rok Podlesnik in Eva Stres, sta sošolca, dijaka Gimnazije in srednje kemijske šole v Rušah. Trenutno obiskujeta tretji letnik gimnazije, spoznala pa sta se v prvem in od takrat je pomembnejša stvar njunega prijateljstva seveda glasba. Eva se z glasbo ukvarja že od malega, saj je končala višjo glasbeno šolo za klavirsko harmoniko. Sedaj pa že sedmo leto zapored obiskuje solo petje pri Dadi Kladenik. Rok, ki je sicer športnik, pa se je igranja na kitaro na učil sam. Igra že pet let. Ob tem se je navdušil še nad igranjem klavirja. Skupaj veliko nastopata na različnih šolskih prireditvah, sodelujeta na nastopih, sta redna udeleženca pri prostovoljstvu, znajdeta se na različnih občinskih prireditvah v Rušah. Lansko leto pa sta se udeležila različnih kulturnih dogodkov v Rokovem domačem kraju, Lovrencu na Pohorju.

Igranje in nastopanje jima predstavlja sprostitev, hkrati pa popestritev njunega prostega časa.


  • Eva Stres in Rok Podlesnik

 

Samantha Maya

Samantha Maya je leta 2017 postala zmagovalka prve sezone festivala Slovenska nota in si priborila prvo avtorsko pesem z naslovom Tu in Tam. Za tem se je tudi resneje spustila v idejo banda oziroma spremljevalnega banda. Od takrat sodeluje z inštrumentalisti zasedbe The Takeover. V letu 2018 je skupaj z njimi gostovala na ogromno večjih festivalov, kot je recimo mariborski Festival Lent, skupaj so osvojili naslov zmagovalcev City Center Celje banda in s tem tudi nastopili kot predskupina Dan D, zavzeli so tudi odre v Izoli, na Cerknem in drugje po Sloveniji. Predvsem izvajajo pop glasbo s funky groovom. Samantha Maya je pred kratkim izdala tudi svojo avtorsko pesem Do neba, pod okriljem založbe Menart Records, in se z njo povzpela na prva mesta marsikaterih lestvic, videospot pa ima do današnjega dne že 92.000 ogledov. V mesecu maju je izšel že drugi avtorski komad v sodelovanju s producentom Žanom Serčičem.


Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava