Tomoki Misato: Moja mala koza (JPN)

K18 | ostalo | film

マイリトルゴート/ Moja mala koza, Tomoki Misato (Univerza umetnosti, Tokyo), 2018, JAP, 10'13''

Mama koza reši svoje kozličke iz volčjega trebuha, vendar ne najde Torukuja, svojega najstarejšega sina. Kje je Toruku?! StopTrik Maribor 2018 Grand Prix.


Ko pade mrak, medtem ko boste čakali na zamujajočega_o prijatelja_co, med predstavo in koncertom ali na poti od enega lentovskega odra do drugega, vabljeni, da se ustavite v Galeriji K18, ki bo za vas vsak dan pripravila en izjemen animiran film po izboru Mednarodnega filmskega festivala StopTrik, katerega si boste lahko ogledali mimogrede. Bolj zgovornim navdušencem bomo pripravljeni tudi kaj povedati o sami tehniki stop animacije, avtorjih, ozadjih ali celo o samem festivalu, ki nas že nestrpno čaka tam v oktobru.

Kratkometražne filme redko predvaja televizija, v kinu jih ponavadi ni na programu, na internetu se jih težko najde. Varno zavetje jim sicer nudijo nekateri festivali, ampak tudi ti se zgodijo samo nekaj krat na leto. Še težje vse to sprejmemo, ker se zdi kot da se jim godi krivica prav zaradi formata, ki pa je pogosto prav njihov adut, katerega učinek pogosto traja dlje kot sama dolžina filma.


StopTrik Kino, 2017 & 2018 replika

StopTrik Festival PMM

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava