Kreativen band, ki očitno premore posebno kemijo med vsemi člani, svojo najboljšo stran kaže s spontanim in sproščenim načinom muziciranja na živahnih predstavah.

Glasba Tamarinega mednarodnega ansambla Transhistria je edinstvena kombinacija jazza in istrske ter sredozemske ljudske glasbe, kot tudi številnih elementov sodobne glasbe. Uspešnost te združitve je gotovo posledica Tamarinega neverjetno natančnega občutka in poznavanja istrske melodije ter narečja, v kombinaciji z jazzom. Predvsem pa je skupina uspela tudi zaradi umetniškega izraza članov skupine, vrhunskih glasbenikov, ki se ne zanašajo zgolj na obstoječe jazz klišeje, ampak na svoj pretanjen občutek za kompozicijo.

Kreativen band, ki očitno premore posebno kemijo med vsemi člani, svojo najboljšo stran kaže s spontanim in sproščenim načinom muziciranja na živahnih predstavah. Njihova interpretacija edinstvene Tamarine glasbe premore spontanost, iznajdljivo improvizacijo, svobodo, humor in sposobnost komuniciranja z občinstvom, medtem ko je Tamarin vokal impresiven tako pri besedilih kot ob vokalni izvedbi. 

Zahvaljujoč svojim izkušnjam in zavidljivemu glasbenemu znanju je vsak član skupine vedno pripravljen na premike in nepričakovane spremembe, navdihnjene z energijo ter razpoloženjem trenutka.


Tamara Obrovac Transhistria Quartet

  • Tamara Obrovac, vokal, flavta, skladbe 
  • Uroš Rakovec, kitara, mandola 
  • Žiga Golob, kontrabas 
  • Krunoslav Levačić, bobni 

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava