Ob bližajoči se 50. obletnici poleta Apolla 11 in človekovega prvega dotika Lune v Morju tišine v sklopu Festivala Lent proslavljamo ta prelomni zgodovinski dogodek.

20. julija 1969 sta Neil Armstrong in Edwin »Buzz« Aldrin pristala na Luni. Ob bližajoči se 50. obletnici poleta Apolla 11 in človekovega prvega dotika Lune v Morju tišine v sklopu Festivala Lent proslavljamo ta prelomni zgodovinski dogodek. DJ-a Mitja Kovač & Marko Herič nas plešoče sprejmeta na val glasbenega navdiha, ki ga je sprožil velik skok človeštva in nam podaril vrsto najljubših skladb, ki slavijo neskončnost in novo odkrito bližino vesolja. Za prvinsko in slikovito občutenje in lažji polet bo tudi Wetrinsky zasijal v fotografskih momentih ujetega vsemirja.

Space Night bo torej s fotografijo in glasbo počastil prelomne dogodke v našem osvajanju, razumevanju in občutenju vesolja.

Paul Calle je bil eden izmed prvih umetnikov, ki ga je NASA leta 1962 izbrala za slikarsko in ilustracijsko dokumentiranje ameriškega vesoljskega programa Project Mercury in edini, ki je spremljal ekipo Neila Armstronga, Buzza Aldrina in Michaela Collinsa med pripravami na jutro historičnega poleta na Luno. NASA ob 50-letnici tega dogodka organizira pregledno retrospektivo slikarjevega življenjskega dela: Paul Calle’s Life of Exploration: From the Mountains to the Moon.


  • DJ-a Mitja Kovač & Marko Herič
  • Fotografska projekcija: Photon


Spremljevalni pogovorni večer:

3. julija 2019 vas ob 20.00 vabimo v klub Wetrinsky na pogovor s predstavniki  Astronomskega društva Orion o prvem pristanku človeka na Luni. Predstavnik Oriona Mitja Govedič bo predstavil tudi nekatera najnovejša odkritja v astronomiji, kot je npr. nedavna prva fotografija črne luknje. Predstavnik Photona Dejan Sluga pa bo predstavil fotografske tematizacije vesolja v sodobni fotografiji. 

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava