Od leta 2008/09, odkar skupaj ustvarjajo navdušujoče zvočne kreacije, jih je slovenski glasbeni svet lahko dodobra spoznal.

Glasbeno-žanrsko vijuganje in neobremenjenost, apokaliptični kitarski rifi, zvočne vibracije, ki spravljajo publiko v svojevrsten trans, zen atmosfera, virtuozno preigravanje glasbenih inštrumentov, domiselna improvizacija, srce in duša na odru ... To je nekaj elementov, ki jih bratovščina prismojeno dobre glasbe, skupina Prismojeni profesorji bluesa, ponuja občinstvu vsakič, ko se pojavi na takšnem ali drugačnem koncertnem prizorišču.

Verjetno ni treba posebej poudarjati, da so ”prismojenci” že neštetokrat dokazali, da več kot odlično poznajo sestavine recepta tako dobre glasbe kot samih koncertov ter znajo iz slednjih ustvariti prave pravcate glasbene poslastice in mojstrovine. Od leta 2008/09, odkar skupaj ustvarjajo navdušujoče zvočne kreacije, jih je slovenski glasbeni svet lahko dodobra spoznal. Svoj ”PPB were here” pa so v letu 2016 pustili tudi na uspešnem trimesečnem gostovanju v ZDA in več koncertih po Evropi.

Kaj je torej resnično prismojenega v povezavi z njimi? Pravzaprav je poleg njihovega imena prismojeno zgolj to, če vam jih še ni uspelo spoznati, kot tudi to, če še niste seznanjeni z mitom o vseh kaj-ih, kdaj-ih in kako-jih, ki so se zvrstili eden za drugim, da se je četverica formirala v današnjo profesorsko postavo.

Marca letos je izšel tudi njihov nov studijski album z naslovom Wacky Blues Professors.


Prismojeni Profesorji Bluesa

  • Julijan Erič, vokal, kitara
  • Miha Erič, vokal, ustna harmonika, saksofon, lap steel kitara
  • Zlatko Đogić, vokal, bobni
  • Miha Ribarič, vokal, bas

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava