glasba | koncert

Trio se ne omejuje s tradicionalnim zvokom, mestoma ga podkrepi z uporabo efektov, a vendar le-te ne predstavljajo jedra, namen je dodati zvoku odtenke, ne podrediti celotne zvočne podobe.

Rok Zalokar trio je jazz-rock-klasični-”you name it” klavirski trio. Rdeča nit zasedbe je krmarjenje med razpoloženji in razvoj le-teh. V osnovne kompozicijske skice vključujejo elemente jazza, neposrednost rocka ter liričnost klasične glasbe. Da bi ohranili živost skladb, dobršen del prostora v svojih glasbenih povestih prepuščajo tudi improvizaciji, ki so ji kompozicije v veliki meri tudi podrejene. Trio se ne omejuje s tradicionalnim zvokom, mestoma ga podkrepi z uporabo efektov, a vendar le-te ne predstavljajo jedra, namen je dodati zvoku odtenke, ne podrediti celotne zvočne podobe.

Širšemu občinstvu se je Rok Zalokar trio prvič predstavil na Klubskem maratonu 2012. Avtorske kompozicije, ki so jih preigravali v tem času, so na neki točki njihovega konstantnega razvoja zajeli in rezultat zapisali na prvencu z naslovom Vol. 1 (2013, Založba Radia Študent – ZARŠ). Poleti 2014 so prejeli nagrado Jazzon za najboljšo izvedbo in najboljšo kompozicijo. Temu je sledila izdaja naslednje plošče Vol. 2, ki so jo predstavili širom Slovenije.


Rok Zalokar trio

  • Rok Zalokar, klavir
  • Dejan Hudoklin, bas
  • Jože Cesar, bobni

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava