18.00 - Razstava Špela Senica - Au. Delo je v večini abstraktno. Opredeljujejo ga organske zlate, črne in zelene ploskve , ki se med seboj prelivajo ter tvorijo poseben vzorec. Ob teh linijah nam pogled ustavijo hrošči treh vrst, pozlačeni z zlatimi lističi, kar opazovalcu vzbudi občutek kompozicije in reda. Sporočilo ni določeno in prepušča gledalcu svojo interpretacijo s pogledom na velik format polnim majhnih hroščev, ki jih ljudje smatrajo kot nekaj neestetskega.

20.00 - Predstava Alles was der Fall ist (Theater im Bahnhof) je plod sodelovanja skupine z Robinom Arthurjem, članom Forced Entertainment – tako rekoč institucije na področju neodvisnega gledališča. Predstava v trajanju, v kateri pet igralk v pižamah in ena v spalni srajci pripoveduje svoje sanje, zablode, razmišljanja. Pri tem so brez milosti in zavor. Bizarna vsakdanjost in vsakdanja bizarnost.

Predstava, ob kateri mirno spijemo pivo in kar nočemo nehati poslušati vseh teh zgodb. Predstavo, ki se prične ob 20.00 uri, bodo prav za tole gostovanje obnovili in prevedli v angleščino. Theater im Bahnhof je prominentna gledališka skupina. Referenčno gledališče, ki se povezuje tudi mednarodno, ima zelo zanimivo zgodovino in temu primerno tudi zelo zanimiv način dela in ustvarjanja.

Nastopajoče: Eva Hofer, Beatrix Brunschko, Pia Hierzegger, Monika Klengel, Gabriela Hiti, Martina Zinner, Juliette Eröd, pomoč pri izvedbi: Ed Hauswirth, Scenografija: Johanna Hierzegger, Kostumografija: Heike Barnard, ustvarjeno po srečanju z Robinom Arthurjem in Tanjo Kraus. V sklopu festivala bo 30. 6. tudi podcast pogovor s člani Theater im Banhof.

Predstavo je finančno podprl Avstrijski kulturni forum.


Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava