ostalo | literarni večer, razstava
  • 17.00 - 22.00
  • GT22
  • Vstopnine ni.

V studio Radia Youre'up bomo na pogovor o pereči situaciji v Palestini povabili goste, ki nam bodo pomagali osvetliti, kaj se tam dogaja in kako lahko prispevamo k spremembi na bolje. Ob 19.00 uri nadaljujemo z govorjeno besedo slam poetry Maribor-Graz.

V studio Radia Youre'up bomo na pogovor o pereči situaciji v Palestini povabili goste, ki nam bodo pomagali osvetliti, kaj se tam dogaja in kako lahko prispevamo k spremembi na bolje. Odprli pa bomo tudi vprašanje, zakaj kot mlada država nismo bili zmožni priznati države Palestine, čeprav je kot takšna priznana praktično po vsem svetu, razen v ZDA in Evropi. Gost pogovora bo novinar Boris Vasev in drugi strokovnjaki ter poznavalci problematike. Snemanje podcasta, ki  se prične ob 17.00 uri, bo odprto za javnost, zato vabljeni/e k poslušanju v živo. Naslednji dan bo podcast objavljen tudi na naši spletni strani gt22.si.

18.00 - Razstava Špela Senica - Au. Delo je v večini abstraktno. Opredeljujejo ga organske zlate, črne in zelene ploskve , ki se med seboj prelivajo ter tvorijo poseben vzorec. Ob teh linijah nam pogled ustavijo hrošči treh vrst, pozlačeni z zlatimi lističi, kar opazovalcu vzbudi občutek kompozicije in reda. Sporočilo ni določeno in prepušča gledalcu svojo interpretacijo s pogledom na velik format polnim majhnih hroščev, ki jih ljudje smatrajo kot nekaj neestetskega.

Ob 19.00 uri nadaljujemo z govorjeno besedo slam poetry Maribor-Graz.  Slam Zverine so ekipa slam pesnic in pesnikov, ki v Mariboru deluje od leta 2016 in med drugim prireja redne mesečne dogodke Ožuljeni Jezik. Za tokratni dogodek v GT22 pa se bodo Zverine združile s slamerji iz Graza za še nikoli izveden projekt internacionalnega slamanja v dvojicah! Pesnice in pesniki bodo nastopali v mešanih parih Maribor–Graz, pri čemer bosta oba v paru nastopala s svojo pesmijo in s pesmijo svojega partnerja, prevedeno v svoj jezik. Občinstvo bo nato izbralo svoj najljubši par, ki bo razglašen za zmagovalno internacionalno dvojico večera. Kako bodo Mariborske slamerke in slamerji interpretirali pesmi svojih graških kolegov In kako bodo avstrijski pesniki kos mariborskim tematikam? Tega do dogodka ne bo vedel nihče, vemo pa, da bo zelo zabavno in izjemno poetično. Dogodek bo – tako kot prav vse dogodke v organizaciji Zverin – povezovala Mojca Pibernik, najbolj simpatična moderatorka v Sloveniji, članica Bande Frdamane.


Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava