Priporočamo

Monophonics so "masters of ceremony”, so več kot koncert: so doživetje, ob katerem se človek počuti kot v nekih drugih časih, ko je bil še vsak trenutek glasbe mišljen smrtno resno, in kot neskončna zabava obenem.

Če ste nam pripravljeni verjeti na besedo, potem se pripravite na to da boste skupino Monophonics prišteli med peščico najboljših koncertnih doživetij v vašem življenju! Med enega tistih, ko bo vaša najpogostejša misel in hkrati najpogosteje spregovorjena beseda sproščujoči, iskreni: ”Yeaaaah!” 

Prav zares: tri leta smo se trudili v Slovenijo pripeljati šestčlanski soul & funk stroj iz San Francisca. Kot ”najboljši soul band, kar sem jih kdaj slišal” jih je opisal Al Bell, producent založniške hiše Stax in direktor založbe Motown, ki je prodal na ducate milijonov plošč ter proizvedel največ hitov v zgodovini popularne glasbe. In, če kdo, potem bo on že vedel!

Kar ta povsem belski sekstet proizvede na odru, je temnejše kot noč, bolj rdeče kot kri in zavito v tančico bolj kot vaša najbolj nespodobna misel. Sound of sinning je naslov njihovega zadnjega albuma, ki meša vplive Jamesa Browna, Janis Joplin, Otisa Reddinga ter drugih soul in funk velikanov. Koncerti so … spreobrnitev, cerkev, ljubezen in vrhunski šov obenem, ki se nad publiko zgrne s tolikšno iskrenostjo, s takšno brutalno predanostjo, da je že po tretjem komadu vse premočeno in na koncu nihče ne more ostati na miru. 

Monophonics so masters of ceremony”, so več kot koncert: so doživetje, ob katerem se človek počuti kot v nekih drugih časih, ko je bil še vsak trenutek glasbe mišljen smrtno resno, in kot neskončna zabava obenem. Obeta se retro soul, funk in rock žurka za konec Lenta, kot je še niste doživeli!!!


Monophonics

  • Kelly Finnigan, glas, klaviature, orgle
  • Ian McDonald, kitara
  • Max Ramey, bas
  • Austin Bohlman, bobni
  • Ryan Scott, trobenta
  • Danny Lubin-Ladin, saksofon

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava