KVARTET FLAVT TRAVERSO

Članice kvarteta flavt Traverso ustvarjajo že od študentskih let, ko jih je za komorno muziciranje navdušil njihov takratni profesor Aleš Kacjan. Danes so flavtistke profesorice flavte na glasbenih šolah ter predstavljajo enega redkih tovrstnih profesionalnih sestavov v Sloveniji. Njihova glasbena pot jih je vodila preko mnogih domačih in tujih odrov (festivali Lent, Imago Sloveniae, Nei Suoni dei Luoghi, Poleti v Nuk, Festival flavtistov Slovenije, Evropski pikolo festival, konvencija Britanskega društva flavtistov, koncerti v okviru Glasbene mladine ljubljanske ter Glasbene mladine Slovenije, …), s tem pa se je bogatil repertoar in zvočna podoba kvarteta. Poleg železnega repertoarja kvartet izvaja tudi sodobna dela z modernimi tehnikami igranja ter se ozira onstran meja klasične glasbe (etno, latino, jazz). Sodeluje s skladatelji, ki za kvartet pišejo nova dela, flavtistke pa ustvarjajo tudi lastne priredbe. Skozi leta so z namenom razširitve zvočne palete in popestritve svojih nastopov povečale inštrumentarij kvarteta z dvema pikolo flavtama in redko slišanima altovsko in basovsko flavto, z veseljem pa sodelujejo tudi z drugimi glasbeniki, v zadnjem času najbolj intenzivno s kitaristko Saro Zajc.

Mateja Crnčan je po maturi na SGBŠ Ljubljana (prof. Matej Grahek), študij flavte nadaljevala na AG Ljubljana (prof. Fedja Rupel) in ga z odliko zaključila leta 2008. V š.l. 2009/2010 je z odliko zaključila podiplomski študij flavte pri prof. Karolini Šantl Zupan na AG Ljubljana. Dodatno izobražuje na seminarjih pod vodstvom priznanih profesorjev (M. M. Kofler, R. Penezič, V. Bottazzini, M. Novak, W. Auer, D. Gavrić). 

Špela Lampret je po maturi na SGBŠ Ljubljana (prof. Jože Pogačnik) študij flavte nadaljevala na AG Ljubljana (prof. Matej Zupan) in ga z odliko zaključila leta 2013. Dodatno se izpopolnjuje na seminarjih pod vodstvom priznanih profesorjev (M. Zupan, L. Hawlina Prešiček, A. Lieberknecht, P. Alanko, A. Zupan, M. Novak, A. Kacjan, A. Oliva, S. Gordon, D. Gavrić. J. Hurel). 

Tanja Repe Horvat je po maturi na SGBŠ Ljubljana (prof. Matej Grahek), študij nadaljevala na AG Ljubljana (prof. Fedja Rupel, prof. Matej Zupan) ter ga z odliko zaključila leta 2008. Podiplomski študij je nadaljevala na glasbeni akademiji v Zagrebu pri prof. Renati Penezić. Je prejemnica zlatih plaket in prve nagrade na TEMSIG-u. Dodatno se izobražuje na seminarjih pri priznanih profesorjih (M. M. Kofler, R. Penezić, S. Cherrier, M. Granados, I. Grafenauer, V. Bottazzini, J. Balint, M. Debost, I. Clarke).

Jasmina Šubic je po maturi na SGBŠ Ljubljana (prof. Matej Zupan) študij flavte nadaljevala na AG Ljubljana (prof. Matej Zupan) ter ga z odliko zaključila leta 2011. Redno se udeležuje flavtnih seminarjev (B. Fromanger, A. Oliva, J. Balint, A. Kacjan, M. Debost, P. Graf, R. D'Arcangelo, B. Evcil…) in je nagrajenka ter prejemnica zlatih plaket na TEMSIG-u, kot solistka ter članica komornih zasedb. 

SARA ZAJC

je diplomirala na AG Ljubljana v razredu prof. Tomaža Rajteriča, v času šolanja pa je sodelovala v različnih komornih skupinah in se udeležila seminarjev pri priznanih kitaristih (Pavel Steidl, Ivo in Sophia Kaltchev, Jens Wagner, ...). Je članica Orkestra Mandolina Ljubljana ter Občinskega pihalnega orkestra Trebnje, projektno pa sodeluje tudi pri drugih sestavih. 


Jacob Gade: Tango fantazija (prir. T. Repe Horvat)
Anže Rozman: Mala suita mitoloških bitij
Mali vilinski ples
Polnočni ples škratov
Ples malega zmaja  

Enzo Gieco:Argentinske impresije za kvartet flavt in kitaro
Chacarera
Procession
Carnavalito

Francesco Morlacchi: Švicarski pastirček za kvartet flavt in kitaro (prir. Tanja Repe Horvat)

Andrey Rubtsov: Kvartet

Heike Beckmann: Levada


  • Kvartet flavt Traverso:Mateja Crnčan, flavta, bas flavta, Špela Lampret, flavta, alt flavta, Tanja Repe Horvat, flavta, pikolo, Jasmina Šubic, flavta, pikolo
  • Sara Zajc, kitara

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava