V letu 2018 je Črnčec nosilec Jazz Podija, odprtega 3-dnevnega projekta na Festivalu Lent, v okviru katerega bo nastopil na treh različnih odrih.

Marko Črnčec je eden izmed najbolj priznanih sodobnih slovenskih glasbenikov, ki živi in deluje v New Yorku. Na mednarodnem prizorišču je znan kot multiinstrumentalist, skladatelj, aranžer in producent, ki deluje zlasti v jazzu ter popularni glasbi

V letu 2018 je Črnčec nosilec Jazz Podija, odprtega 3-dnevnega projekta na Festivalu Lent, v okviru katerega bo nastopil na treh različnih odrih. Med drugim tudi solo: torej sam za klavirjem. Ne glede na to, kako običajno je to v svetu klasične glasbe, je v jazzu, ki v prvi vrsti temelji na interakciji s so-glasbeniki in občinstvom, solističen nastop plod številnih izkušenj, rezultat destilacije klavirskih tehnik, kompozicij in improvizacij – in praviloma rezultatnotranje potrebe glasbenika. Razmeroma redke so torej tovrstne priložnosti, posebne, pri čemer Črnčec za solistični nastop obljublja (vendar ne želi razkriti) tudi posebne goste, s katerimi bo delil to, kar je vsakemu pianistu najbolj intimno. 


Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava