ostalo | razstava, gledališka predstava
  • 18.00 - 22.00
  • GT22
  • Vstopnine ni.

Prvi dan festivala pričenjamo ob 18.00 uri z gledališko predstavo Modri kralj Inus, ki je nastala pod okriljem neprofitnega zavoda Razvoj Maribor v okviru projekta Zvitorepec in je – ob rahli pomoči mentorjev –  v celoti produkt dela težko zaposljivih in nezaposljivih invalidov ter njihovih srčnih spremljevalcev.

Predstava je primerna za otroke od 5. leta dalje. Po predstavi sledi pogovor s študenti Strojne fakultete Maribor (na temo prilagoditve okolja in samih metod animacije in igre invalidov v lutkovni predstavi) ter pogovor o dosežkih projekta ZaDostopNaLent: predstavitev vmesnih rezultatov akcije ZaDostopNaLent (ureditev dostopa za ljudi s posebnimi potrebami znotraj same hiše GT22 in med Lentom in Židovskim trgom) in ureditve taktilnih oznak v sami hiši GT22.

Ob 19.00 otvoritev razstave Špela Senica. Delo je v večini abstraktno. Opredeljujejo ga organske zlate, črne in zelene ploskve , ki se med seboj prelivajo ter tvorijo poseben vzorec. Ob teh linijah nam pogled ustavijo hrošči treh vrst, pozlačeni z zlatimi lističi, kar opazovalcu vzbudi občutek kompozicije in reda. Sporočilo ni določeno in prepušča gledalcu svojo interpretacijo s pogledom na velik format polnim majhnih hroščev, ki jih ljudje smatrajo kot nekaj neestetskega.  Razstava bo na ogled v času Festivala Lent, vsak dan od 18.00 do 22.00 ure.


Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava