18.00 - Razstava Špela Senica - Au. Delo je v večini abstraktno. Opredeljujejo ga organske zlate, črne in zelene ploskve , ki se med seboj prelivajo ter tvorijo poseben vzorec. Ob teh linijah nam pogled ustavijo hrošči treh vrst, pozlačeni z zlatimi lističi, kar opazovalcu vzbudi občutek kompozicije in reda. Sporočilo ni določeno in prepušča gledalcu svojo interpretacijo s pogledom na velik format polnim majhnih hroščev, ki jih ljudje smatrajo kot nekaj neestetskega.

19.00 - Peti festivalski dan bo v znamenju Festivala Diagonale. Diagonale je zasnovan kot forum za predstavitev in razpravo o avstrijski kinematografski produkciji. Cilj in naloga Diagonale je niansirano, večplastno in kritično raziskovanje avstrijske kinematografije ter risanje industrije v središče pozornosti in s tem v javni diskurz.

V okviru festivala se bodo predvajali trije kratki, eksperimentalni, animirani filmi: Doppelgänger (Petek 13. in polna luna, ko Erich Taschenk umre v svoji kopalnici. Ali je to res čas, ko oče izgine iz življenja filmskega ustvarjalca?), CSL (pod pretvezo, da želijo posneti film, Christoph Schwarz začne redno zbirati ljudi svoje starosti z istim imenom) ter Operation Jane Walk (spletna predstavitev urbanizma, urbanega razvoja in arhitekture sredi simulirane nastavitve časa).

Projekcija celovečernega filma Hagazussa je temna legenda mlade ženske Albrun o njenem boju za ohranjanje lastnega zdravja, ki skuša raziskati tanko mejo med starodavno čarobnostjo, vero in norostjo v času, ko so poganska prepričanja v čarovnikih in naravnih željah širila strah in trepet v glavah podeželskega prebivalstva. Po projekciji sledi pogovor z direktorjem festivala Petrom Schernhuberjem.


Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava