Kamniti čevlji je plesno-igrana avtorska predstava, ki s povezovanjem različnih odrskih govoric ustvarja prazne prostore za ples zvočnih podob.

Vsebina človeštva se skriva v marmornem bloku. Ta je bil iz gore vzet, zdaj pa sredi geometrične pokrajine mirno čaka na nadaljnjo obdelavo. Ne moremo ga kar tako razumeti. Kljub svoji popolnosti je poln razpok, njegove bele žile preplavlja črna tekočina. Ta nosi vsebine, ki so bile že davno pozabljene, ter budi občutke, ki so bili iz srca na silo iztrgani, s koreninami vred. 

Kamniti čevlji je plesno-igrana avtorska predstava, ki s povezovanjem različnih odr¬skih govoric ustvarja prazne prostore za ples zvočnih podob. Govori o medprostoru v človeških odnosih, katerega preplavlja nešteto razpok, ki režejo v globino naše psihe ter na plan vlečejo tisto, kar bi si včasih želeli, da ostane skrito. 

Osnovana je na plesu flamenka, katerega fragmenti se spajajo z avtorsko elektron¬sko glasbo, besedo, zvočnim oblikovanjem, prostorom in odnosom med dvema človekoma. Gib in glas, ples in beseda, zvočni ples dialoga, kjer gib besedo išče, jo pripelje do krika in mu odgovarja. Tvorijo se forme, ki plavajoče misli vsrkajo in jih zapirajo v sistem pomenov, iz katerih pozneje občutki divje bežijo. Včasih ujeto, včasih oprto na ritem, včasih popolnoma prosto.


Umetniško vodstvo, režija: Anja Mejač
Koreografija: Anja Mejač, Sasha Sasic
Dramaturgija: Katja Černe, Mojca Uršič
Glasba: Tine Grgurevič
Soustvarjalci zvoka: Tim Crnek, Voranc Boh, Vasja Štukelj, Anja Mejač
Scenografija: Anja Mejač, Tomaž Zarifa
Kostumografija: Katarina Šavs
Oblikovanje luči: Igor Remeta
Plesni film: Anja Mejač, Fabris Šulin, Črt Potočnik
Fotografija: Ajda Schmidt
Ples: Anja Mejač
Igra: Voranc Boh
Upravljanje z glasbo: Tim Crnek
Cajon: Vasja Štukelj
Posebna zahvala: Tanja Zgonc, Jasna Vastl

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava