Priporočamo
glasba | koncert

Karizmatični Uncle Frank, ki je že kot bobnar benda Fun Lovin' Criminals naštel kar nekaj uspešnic na svetovnih glasbenih lestvicah, prihaja v Maribor - tokrat v svoji lastni zasedbi, pripravljen, da obnori Večerov oder!

BRO

Mate Brodar a.k.a. Bro je priznani glasbeni ustvarjalec, prisoten v mnogih različnih slogih ter zvrsteh. Stilski kameleon, izreden vokalist, glasbenik, producent in aranžer je junija 2009 z izidom svojega prvega samostojnega albuma stopil na novo pot. Glasba na plošči z naslovom Serious reggae deviations ne dopušča preveč predalčkanja, je pa bolj ali manj zasidrana v reggae vodah. Nosilna skladba prvenca je prav gotovo Universe, za katero je bil posnet tudi videospot.

Drugi album, izdan leta 2013, nosi naslov Smoods, na njem pa poleg izvrstnih glasbenikov (Jani Hace, Marko Črnčec, Matej Horvat) najdemo tudi kar nekaj znanih pevskih imen: Buda-Elvis Jackson, Jah Mason (Jamajka), Tshaka Junior (zmagovalec tekmovanja European reggae contest 2009) ... Trenutno je v nastajanju tretji album, ki bo zagotovo zanimiv, saj je veliko glasbe nastalo na Jamajki, kjer se je Bro zadnja leta “potepal” kar nekajkrat.

Po veliko odličnih in odmevnih koncertih (Sziget 2008, 2013, Reggae camp LB27 Budapest, Soča Riversplash, Overjam festival...) je Bro postal uveljavljeno ime v reggae krogih. Bro koncerti so glasbeno zelo kvalitetno in izredno pozitivno doživetje, kjer lahko poleg avtorske glasbe Bro ter obdelave pesmi Da Phenomena slišite tudi dosti reggae klasik.


Bro

 

UNCLE FRANK (Fun Lovin' Criminals) (GBR)

Multiinstrumentalista in producenta Frank Benbini in Naim Cortazzi, ki ju poznamo iz svetovno znane skupine Fun Lovin Criminals, sta nazaj z eksplozivnim novim albumom »Love Lion«.

Svet potrebuje te vrste glasbo, ker je resnična in sama sebe igra, ob njej se dobro počutimo, ker je resnično originalna. Ko so angleški radiji National Radio, BBC6 Music in BBC Radio 2 in ostali sprejeli glasbo Uncle Franka za svojo, je izvajalec postal vzhajajoča zvezda angleške glasbene scene, tako na radiih, kot v živo.

Tretji album izvajalca Uncle Frank prihaja prav v času Festivala Lent in lahko si obetamo odlično zabavo.


Uncle Frank

  • Frank Benbini, vokal
  • Naim Cortazzi, kitara
  • Jnr Benbini, bobni
  • Luke Bryan, bas

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava