ostalo | festival ulične prehrane
  • 19.00 - 23.59

  • Boštjan Pavli (Restavracija Harfa, Ljubljana)
    • Dimljen brancinov tatar, puding iz koromača, avokada in limete, ožgana zelenjava, mandljeva majoneza, hruškov makron
    • Račja prsa, gastrique omaka, kifeljček s creme brullejem, gosjimi jetri in pistacijo, pire iz lešnika
  • Denis Vrbnjak (Rožmarin) in Gregor Jager (Gostilna Maribor)
    • Štajerski žepek z duetom dimljenih brisketov, kislo zelje, domači kečap in bučna majoneza z limono (Gregor Jager)
    • Viola losos, pire rdečega zelja, konfitirana baby rdeča pesa, borovnice, majoneza pese in koprc (Denis Vrbnjak)
  • Simona Zdovc (Fudo, Maribor)
    • Salsiccia klobasa, gorčica s hruško, chutney, okisana zelenjava, domač kruh
    • Marelični crumble, vanilijev sladoled, karamelizirani mandlji

Vino večera:
Tement: Sauvignon Fosilni breg Reserve 2015, Domaine Ciringa, suho, Štajerska Slovenija
S slovenske strani najboljše avstrijske sauvignonske lege. Izjemen letnik z večplastnostjo arom, dimljeno mineralnostjo okusa in velikim finalom pookusa izraža puristično resnost.


Dravska promenada Festivala Lent bo že devetič gostila SladoLent. Čeprav slovenske ulice in trge, od pomladi do jeseni, polnijo številne ulično-kulinarične prireditve, pa mariborski street food festival ni le prvi, temveč je še vedno tudi - edini. SladoLent je namreč promenada vrhunske slovenske kulinarike, vse od leta 2011, ko je kot prvi pri nas iz ulične prehrane ustvaril prireditev, ki ji je ulica le izgovor za - kuharsko predstavo. Prav ta predstava, ki se ob Dravi v času Festivala Lent odvija vsak večer v treh odprtih kuhinjah, pa je glavna posebnost SladoLenta. V njej, namreč, nastopajo le - najboljši igralci/kuharji! V letošnjem letu jih bo skupaj nastopilo kar 31; k njihovim jedem pa bo svoja vrhunska vina  ponudilo tudi 15 slovenskih vinarjev.

Za devet dni bo tako SladoLent ob Dravi v času Festivala Lent postal ponovno ne le največja, temveč tudi najboljša slovenska gostilna. V nobeni drugi ne moreš v tako kratkem času preizkusiti jedi toliko vrhunskih chefov, sploh pa ne po takšni ceni: za posamezno jed boste namreč odšteli 4 eure, za kozarec vina pa 2 oziroma 3 eure.

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava