Veronika Čiković, harfa; Brin Bernatović, harfa (CRO, SLO)

Spored

Anđelko Klobučar: Gagliarda
Domenico Scarlatti: Sonata K. 95 v C-duru
Johann Sebastian Bach, prir. Mikhail Mčedelov: Partita št. 3 za solo violino v E-duru BWV 1006

  1. Preludij

César Franck, prir. Dewey Owens: Preludij, fuga in variacija op. 18
Maurice Ravel, prir. John B. Escosa: Ma mère l'Oye/Moja mati gos

  1. Pavane de la Belle au bois dormant/Pavana za Trnuljčico
  2. Petit Poucet/Palček
  3. Laideronnette, impératrice des pagodes/Laidernonnette, vladarica pagod
  4. Les entretiens de la belle et de la bête/Pogovor lepotice z zverjo
  5. Le jardin féerique/Vilinski vrt

Isaac Albéniz, prir. Maïté Etcheverry: Granada iz Suite Española/Španska suita št. 1, op. 47
Bernard Andres: Parvis


Veronika Čiković

Veronika Ćiković, rojena l. 1997 v Reki na Hrvaškem,  je pričela z igranjem na harfo pri svoji materi, leta 2004 pa se je vpisala na Glasbeno šolo Ivana Matetića Ronjgova in se učila pri prof Jasni Štiglić.

Je dobitnica več prvih nagrad na regionalnih in državnih tekmovanjih Hrvaškega društva glasbenih in plesnih pedagogov v letih 2008, 2014 in 2016, ter prve nagrade na državnem tekmovanju komornih skupin l. 2017. Na mednarodnih tekmovanjih Društva harfistov Slovenije v Velenju l. 2007 in 2013 je prejela zlato plaketo, l. 2016 pa tretjo nagrado in zlato plaketo. Udeleževala se je seminarjev uglednih harfistov kot so Patrizia Tassini, Ion Ivan Roncea, Coline-Marie Orliac, Karen Vaughan, Staša Mirković Grujić, idr. Leta 2016 je obiskovala poletno akademijo 'Harp Masters Academy' v Švici. Je članica hrvaškega ansambla harf 'Tisuću žica' (Tisoč žic).Od začetka študija si je nabrala veliko profesionalnih orkestrskih izkušenj z Zagrebško filharmonijo, z orkestrom Hrvaškega narodnega gledališča Zagreb in z orkestrom Hrvaškega narodnega gledališča Ivana pl. Zajca v Reki. Trenutno je študentka tretjega letnika harfe na Glasbeni akademiji v Zagrebu pri prof. Diani Grubišić Ćiković.

Brin Bernatović

Brin Bernatović je študent 2. letnika Akademije za glasbo v Zagrebu pri prof. Diani Grubišić Ćiković. Star je 20 let, harfo pa je začel igrati pri 7 letih. Glasbeno pot je začel na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru pri svojem očetu, prof. Daliborju Bernatoviću, kjer je tudi končal srednjo šolo.

Brin je zmagovalec mnogih tekmovanj. Do sedaj se je udeležil 6 državnih in 11 mednarodnih tekmovanj. Skupaj je prejel 13 zlatih plaket, 15 prvih nagrad, 1 tretjo in 1 četrto nagrado. Na kar 4 tekmovanjih je dosegel maksimalno število točk, torej 100. Marljivo delo ga je nagradilo s priložnostjo da je kot solist nastopil s simfoničnim orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Maribor; nastopil pa je tudi s profesionalnima orkestroma: simfoničnim orkestrom SNG Maribor ter priznanim simfoničnim orkestrom „I Virtuosi Italiani“ v Veroni, kar si mlad umetnik šteje v veliko čast. Brin veliko koncertira in nastopa kot solist ter član komornih zasedb tako v Sloveniji, kot tudi preko meja. Aktivno se udeležuje mojstrskih tečajev domačih umetnikov, kakor tudi tujih.

Lokacija