Trio Amicus ● Valentin Novak, kitara, kontrabas, Mirjam Strlič, klavir

Prvonagrajenci tekmovanja TEMSIG 2018

Spored

Trio Amicus

Georg Philipp Telemann: Trio za dve flavti in basso continuo v D-duru (Tafelmusik XVI)
2. Allegro
Ian Clarke: Maya/Iluzija za dve flavti in klavir
Anton Bernhard Fürstenau: Rondò brillant/Briljantni rondo op. 102
Astor Piazzolla: Oblivion
Gary Schocker: Three dances for two flues and piano/Trije plesi za dve flavti in klavir
3. Coffee nerves. Prestissimo/Potreba po kavi

Valentin Novak, kitara, kontrabas
Mirjam Strlič, klavir

Johann Sebastian Bach, prir. Alexander Milovanov: Suita za lutnjo št. 4 v E-duru BWV 1006a
Preludij
Isaac Albeniz: Granada iz Suite Española/Španske suite št. 1, op. 47
Roland Dyens: Saudade št. 3/Domotožje št. 3
Rituel/Obred
Danse/Ples
Fête et final/Slavje in finale
Oswald Schwabe: Romanca za kontrabas in klavir
Henry Eccles: Sonata v g-molu za violino (kontrabas) in klavir
Largo
Courante


Trio Amicus

Trio Amicus, sestavljajo dekleta z Glasbenih šol Vinka Vodopivca Ajdovščina in Nova Gorica. Flavtistki Katarina Lozar iz Podkraja in Eva Faganelj iz Šempetra pri Gorici sta učenki profesorja Armanda Mariuttija, pianistka Ema Gregorčič pa je v razredu prof. Ane Knez na GŠ Ajdovščina. Trio mentorsko vodi prof.  Armando Mariutti. Glasbena tekmovanja so stalnica pri Triu Amicus. Leta 2017 so bile na dveh tekmovanjih in na obeh dosegle 1. nagrado: Mednarodno tekmovanje Svirel in Mednarodno tekmovanje  v Srbiji kjer so dosegle 100 točk in lavreat. V letošnjem letu so osvojile zlato priznanje in 1. nagrado na državnem tekmovanju TEMSIG ter nastopile na zaključnem koncertu prvonagrajencev v Ljubljani. Udeležile so se tudi Mednarodnega Tekmovanja Svirel in tekmovanja v Srbiji, kjer so na obeh osvojile 1. nagrado.

Valentin Novak

Valentin Novak (2001) je začel igrati kitaro pri šestih letih pri prof. Stojanu Kralju in pouk nadaljeval pri prof. Zdravku Rumpfu na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Udeležil se je mnogo kitarskih mednarodnih in državnih tekmovanj ter osvojil nagrade in priznanja: Mörski festival kitare (bronasto, in tri zlata priznanja), Dnevi kitare Krško (2012 in 2013 1. nagrada in zlato priznanje, 2016 2. nagrada), TEMSIG 2011 (kitara zlata plaketa), 2014 (1. nagrada in zlata plaketa v kitarskem duetu s sestro Katjo Veroniko), 2015 (kitara 2. nagrada, zlata plaketa), 2017 (zlata plaketa v kitarskem duetu s sestro Katjo Veroniko), 2018 (kitara 1. nagrada in zlata plaketa, kontrabas 2. nagrada in zlata plaketa), Guitar Art Festival Beograd 2013 (3. nagrada), Porečki tirando 2014 (1. nagrada in 2. mesto), Premio Enrico Mercatali (Concorso Europeo di Ghitarra Classica Gorica v Italiji (2015 zlata plaketa in 3. nagrada, 2017 Premio assoluto), Andres Segovia International Guitar Youth Competition, Monheim/Rhein v Nemčiji 2016 (very good participant). Izpopolnjeval se je na seminarjih pri priznanih mojstrih kitare, kot so: Ante Čagalj, Marko Feri, Sanja Plohl, Damjan Stanišić, Vera Ogrizović, Xhevdeth Sahatxhija, Paolo Pegoraro in Istvan Römer. Trenutno je dijak 3. letnika umetniške gimnazije Konservatorija za glasbo in balet Maribor v razredu prof. Vojka Vešligaja in hkrati vzporedno vpisan v 3. letnik kontrabasa pri prof. Božidarju Kovačiču. Igra v kitarskem, harmonikarskem, godalnem in simfoničnem orkestru Konservatorija Maribor.

Mirjam Strlič

Mirjam Strlič je leta 2002 diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Acija Bertonclja. V času študija je bila uspešna na regionalnih in državnih tekmovanjih, med katerimi odmeva nagrada na državnem tekmovanju leta 2001 za najboljše izvedeno skladbo slovenskega avtorja J. Matičiča. Udeležila se je več klavirskih seminarjev pri V. Lobanovu, O. Maisenbergu, K. Boginu, A. Valdmi. V okviru programa izmenjave študentov se je izobraževala na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju. Sodelovala je s priznanimi slovenskimi umetniki v različnih komornih zasedbah. Največkrat je nastopila v duu z violončelistom Gorazdom Strličem. Je profesorica in korepetitorica na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor.


  • Trio Amicus (Katarina Lozar, flavta, Eva Faganelj, flavta, Ema Gregorčič, klavir)
  • Mentor: Amando Mariutti / GŠ Nova Gorica in GŠ Vinka Vodopivca Ajdovščina

 

  • Valentin Novak, kitara, kontrabas
  • Mirjam Strlič, klavir 

Lokacija