Jurčkov – Večerov oder je letos domovanje našel na Glavnem trgu. Razloge za selitev gotovo poznate, zato o njih ne bomo izgubljali besed. Raje jih bomo namenili razlogom, zakaj mu je vredno slediti. Jih je namreč cela vrsta, za povrh pa tudi odlično zvenijo!

Gremo po vrsti. Že prvi večer bo udaril na polno: KiNG FOO bodo v snope žarometov zarezali z indie rockom in še čim – svoj zvok namreč (upravičeno) poimenujejo kar foosion. Sledil jim bo nastop frontmana legendarnega Prljavega kazališta, Davorina Bogovića. Odlične glasbe bomo tako deležni v dvojni dozi! Prvo dozo drugega dne bodo zagotovili slovenski legendarci Avtomobili, ki nas bodo popeljali vse do Gane. Od tam namreč prihaja trenutno najbolj vroča afriška pop-rock senzacija Wiyaala, poimenovana tudi levinja. Upravičeno. Še kako zna zarjoveti in na noge spraviti vse okoli sebe. A ne v beg, v ples! Gala Gjurina ni potrebno posebej predstavljati, omenimo le, da bomo deležni retrospektivnega, jubilejnega nastopa. Kdo bi rekel, da je na sceni že dve desetletji? Kako sta slišati glas in harmonika v etno prepletu z ljudsko glasbo nam bo pokazala zasedba Bakalina Velika, slišali pa bomo tudi prekaljene odrske mačke kot so duo Tomaž Domicelj & Saša Olenjuk in Janez Bončina, ki bo na oder stopil za njima, pa Ano Pupedan, ki bo oznanila skorajšnji prihod v ciljno ravnino letošnjega dogajanja. Tu bomo najprej deležni Flirrtanja s prijetnim slo-popom, nadaljevali pa s slovenskimi folksterji, kot so zasedbo Čedahuči kreativno poimenovali radijski uredniki. Metropolis bo tik pred finišem poskrbel za naelektreni rock'n'roll žur, zadnji večer pa bomo zajezdili na novem valu mednarodno prodornega četverca Lilith Cage s karizmatično Lili Žigo, nato pa se v noč podali s popotnico irskih punkovsko žurerskih viž. Firkin, kot na najbolj zelenem otoku Evrope poimenujejo sodček, sicer nosi madžarsko nalepko, a so tako prepričljivo irski, da bi prav lahko domovali v kakšnem dublinskem pubu. Ja, žur bo! Kot se za zaključek festivala spodobi.

Avditorij odra, ki že tradicionalno slovi po najboljših žurih, bo torej znova eden najživahnejših. Zatočišče rocka, rock'n'rolla in vsega ostalega, ki nogam ukaže poskakovanje, vas pričakuje!