Si želiš postati del zgodbe Art kampa 2021, zelenega festivala ustvarjalnosti za družine in otroke vseh starosti? Postani naš prostovoljec, prostovoljka!

Art kamp je dnevni program Festivala Lent, ki bo v senčnih naročjih zelenih krošenj Mestnega parka Maribor letos že štirinajstič zapored proslavljal življenje, cvetenje in svetlobo, od 25. junija do 3. julija 2020. Med 9. in 13. ter 16. in 20. uro nas bo v mednarodnem letu sadja in zelenjave razvajal s kulturo, z umetnostjo, z znanostjo, s športom, z rekreacijo in zabavo.

Art kamp je velika družina. V delavnicah in predstavitvah sodeluje okoli  500 mentorjev, sodelavcev in prostovoljcev. Skupaj rastemo, cvetimo in se radostimo. Pri izvedbi programov so nam v veliko pomoč posamezniki, ki se vključujejo s prostovoljskim delom.

Zato vas vabimo, da se na poziv odzovete vsi, ki bi si želeli postati prostovoljec ali prostovoljka na festivalu Art kamp, biti član te velike družine umetnikov, ustvarjalcev, mojstrov, entuziastov, se z njimi in od njih učiti, se izpopolnjevati v veščinah in znanjih, ki vas navdušujejo.

Področja, kjer boste lahko nabirali neprecenljive izkušnje, se med seboj razlikujejo, tako po naravi dela kot po delovnem času. Posameznik bo delal v enem od sklopov, zaželeno ves čas festivala ali vsaj 5 dni. Opise sklopov najdete tukaj.

Pred pričetkom prostovoljskega dela vas vabimo na izobraževanje za prostovoljce, ki bo potekalo v soboto, 19. junija, med 10. in 13. uro, v mestnem parku. Za vse, ki vam termin ne bi ustrezal, pa bomo pripravili tudi rezervni termin, o čemer boste obveščeni naknadno.

Udeležili se boste tudi praktičnihpriprav na prostovoljsko delo v tednu pred festivalom (21.–24. junij), kjer bomo skupaj pripravljali scenografijo festivala. Udeležba na izobraževanju in v enem izmed terminov praktičnih priprav je obvezna, saj se bomo na tak način spoznali in uskladili naša pričakovanja za skupno sodelovanje.

Prostovoljstvo na festivalu poteka pod okriljem Zavoda MARS Maribor. Pred pričetkom festivala bomo sklenili dogovor o prostovoljskem delu, po zaključku pa boste prejeli potrdilo o prostovoljskem delu na festivalu Art kamp, kar je za mnoge odlična delovna referenca. Potnih stroškov vam, žal, ne bomo mogli povrniti, prav tako boste morali sami poskrbeti za prenočišče, če ste od drugod. Pogoj za opravljanje prostovoljskega dela v Art kampu je starost vsaj 15 let.

Prijavite se lahko do petka, 18. junija 2021, s prijavnico, ki se nahaja tukaj.

Za vsa morebitna vprašanja in informacije smo vam na voljo. Kontaktirate lahko koordinatorico prostovoljk in prostovoljcev, Tanjo Veber, na telefonski številki 031 257 508 ali elektronskem naslovu tanja.veber@gmail.com.

Da bomo poskrbeli zase in za obiskovalce festivala, bomo med izobraževanjem, pripravami in na festivalu upoštevali smernice in priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom.

Veselimo se srečanja z vami, sodelovanja in nepozabnih doživetij!