Miceksi, ki nam bodo na mariborskih ulicah igrali na akustične instrumente, bodo s seboj prinesli čvrst zvok realnosti, kritiko družbe in ljubezen, ki je, kot pravijo, vsi premalo konzumiramo.

Navdahnjeni s skupinami Oasis, Primal Scream ter  Pips Chips and Video Clips so se kot bleščeč meteor na hrvaškem rockerskem nebu pojavili The Miceks,   ki igrajo čvrst in moderen rock, prijeten za uho in koristen za srce in telo. Brez dvoma gre za enega najboljših bendov, ki se je v zadnjem času pojavil na sceni v celotni regiji.

Legendarni hrvaški kitarist Alen Kraljić – Kralja se vrača na rock glasbeno sceno s povsem novim bendom The Miceks (micek = prijatelj v zagrebškem narečju). Kralja je širši rock javnosti postal znan z delom v hrvaški super skupini Pips Chips and Video Clips, v kateri je izmojstril svoj talent za skladanje glasbe in pisanje stihov. Svoj status  nauničljivega rockerja si je gradil tudi v bendih kot so Hard Time, Majke, Bare i Plaćenici, The Sale of Joy in Cirkus. Poleg Kralje so v bendu še štirje mladi vendar že izkušeni rock glasbeniki, ki se s svojim vodjo na odru in tudi sicer odlično dopolnjujejo.

Miceksi, ki nam bodo na mariborskih ulicah igrali na akustične instrumente,  bodo s seboj prinesli čvrst zvok realnosti, kritiko družbe in ljubezen, ki je, kot pravijo, vsi premalo konzumiramo.

Samo naključje je hotelo, da na isti dan na Festivalu Lent igrajo tudi Majke, eden od Kraljinih bivših bendov.


The Miceks

  • Alen Kraljić Kralja, kitara
  • Bruno Žabek, kitara
  • Benjamin Mjeržva, bobni
  • Miro Tabak, bas
  • Bruno Javor, vokal