Članici Simfoničnega orkestra SNG Maribor nam bosta na Gosposki ulici zagodli v taktu slovitih mojstrov skladanja klasične glasbe in izvabljanja silovitih čustev.

Članici Simfoničnega orkestra SNG Maribor nam bosta na Gosposki ulici zagodli v taktu slovitih  mojstrov skladanja klasične glasbe in izvabljanja silovitih čustev.

Tamara Bakardzieva prihaja iz družine priznanih glasbenikov v Sofiji, Bolgarija. Že pri štirih letih začela igrati na violino in si z njo priigrala tudi diplomo na tamkajšnji nacionalni glasbeni šoli, študij nadaljevala na akademiji, profesionalno pot pa začela v Sofijski filharmoniji. Študij je nadaljevala v Gradcu in se po diplomi naselila v Mariboru.

Zsofi Klacsmann je svojo glasbeno pot pričela v rodni Budimpešti na Glasbeni šoli Frederyka Chopina Godollo, nadaljevala na srednji šoli Bela Bártok in diplomirala Akademiji za glasbo Liszt Ferenc v Budimpešti. Bila je redna članica dveh madžarskih simfoničnih orkestrov, od leta 2007 dalje pa je članica orkestra SNG Maribor.