Trenutno poglobljeno raziskuje povezavo umetnosti in umetnostne terapije s "šamanističnimi" elementi in sodeluje s priznano sodobno plesalko Tino Dobaj, s katero prav tako raziskujeta povezave giba, zvoka in umetnostne terapije ter poučuje »frame drumming«.

Andrej Hrvatin a.k.a. NIMETU je eden najbolj zanimivih in žanrsko neulovljivih glasbenih ustvarjalcev v Sloveniji. Sodeloval v mongih zelo raznolikih glasbenih in performativnih projektih ter soustvaril glasbo za vizualne, plesne, filmske in gledališke produkcije.

Deluje tudi na področju radijske produkcije, nekoč kot glasbeni urednik radia MARŠ in avtor oddaj o tradicionalni in sodobni klasični glasbi, kasneje pa kot samostojen soustvarjalec radijskih iger in zvočnih knjig.

Pomemben del ustvarjalnosti namenja "soundartu" in elektro-akustičnim zvočnim performansem v povezavi z raziskovanjem umetnostne terapije, pod imenom NIMETU; leta 2008 je gostoval na "Sonic Art" rezidenci v New Delhiju in 2014 na ISIM konferenci v NY.

Soustvaril je avtorsko glasbo za razne plesne projekte in v živo spremljal plesne predstave in delavnice različnih žanrov od sodobnih in improviziranih do afriških in orientalskih.

Trenutno poglobljeno raziskuje povezavo umetnosti in umetnostne terapije s "šamanističnimi" elementi (projekt Locus Solus, zvočna potovanja "Immersion Vortex") in sodeluje s priznano sodobno plesalko Tino Dobaj, s katero prav tako raziskujeta povezave giba, zvoka in umetnostne terapije ter poučuje »frame drumming«.


Nimetu

  • Andrej Hrvatin, udu bobeni, obročni bobni, kalimba, indijanske piščali, klarinet, kaval, looper, fx