Program Art kampa nadaljujemo z butičnimi vikend programi Poletnega Art kampa. Med 8. julijem in 27. avgustom 2023, ob sobotah in nedeljah med 10. in 20. uro, vabimo k pravljično lepemu paviljonu v Mestnem parku Maribor na koncertne poslastice, predstave za otroke, pravljice in plesne delavnice, posamične sklope delavnic ter na gibalne, igralne in bralne aktivnosti.

Predstavljajo se nam posamezniki, posameznice, obrtniki, obrtnice, mentorji, mentorice različnih ustanov, glasbeniki, glasbenice, pravljičarke, pravljičarji in plesalki. Povabljeni z nami na dogodivščino Poletnega Art kampa!

ODER TRIGLAV – ples, pravljice, koncerti, predstave za otroke

Ob sobotah dopoldne ob 10.30 povabljeni na plesne delavnice. Julijske sobote, ob 19. uri, prinašajo koncerte,avgustovske, ob 18. uri, pa gledališke in lutkovne predstave za otroke.
V nedeljskih
popoldnevih, ob 17.00, za lep zaključek vikenda, gostimo pravljičarke in pravljičarje, ki berejo pravljice za najmlajše.

DELAVNICE – ustvarjalne delavnice in sejem

Vsak vikend, ob sobotah in nedeljahmed 10. in 13. ter 16. in 19. uro se v parku ob stalnih športnih, igralnih in sprostitvenih aktivnostih zvrstijo različne ustvarjalne delavnice. Ustvarjamo iz reciklažnih in naravnih materialov. Ob delavnicah se predstavljajo različne ustanove, posamezniki, umetniki, rokodelci in obrtniki ter organizacije. Spoznavamo stare obrti, lokalno kulturno dediščino, likovne umetnosti … Ustvarjamo v različnih likovnih tehnikah in se preizkusimo v tehniškem ustvarjanju, oblikovanju modnih dodatkov, izdelovanju uporabnih predmetov in dekorja za dom. Raziskujemo tudi kulturno dediščino, beremo knjige, se dotikali vsega, kar je povezano z naravo – vrtnarjenje, čebelarstvo, zeliščarstvo, reciklaža … Naučimo se česa novega, urimo spretnosti in veščine. Hja, kako čas ob tem hitro mine!

ŠPORT – Gibki, prožni, vsega zmožni

Gibki, prožni, vsega zmožni je športni program, ki ob sobotah in nedeljahmed 10. in 13. ter 16. in 19. uro predstavlja različne športne panoge in aktivnosti za preživljanje prostega časa. V sklopu programa so na voljo različni rekviziti za igre z žogo, badmintona ali bejzbola ter metanje frizbija ali vortexa. Za najmlajše udeležence je pripravljen Junakov poligon, ki je prilagojen starosti otrok, na katerem preizkusijo svoje gibalne zmožnosti in utrdijo svoje gibalno znanje ter pridobijo zaupanje v svoje telo in sposobnosti. Program dopolnjujejo organizirani enkratni dogodki, otroški tek, vodene športne vadbe za otroke in športne igra za najmlajše. Migamo za boljšo koordinacijo, kondicijo in dobrovoljnost!

Vabljeni v zeleni objem poletja!


◊ Sponzor Odra Triglav je Zavarovalnica Triglav d. d.
◊ Producent: Mišel Vugrinec
◊ Producentka programa: Lana Goršič
◊ Koordinatorka: Teja Musič
◊ Oblikovalca zvoka: Simon Spreitzer, Primož Jurendič