Po nepričakovani odpovedi evropske turneje Delvona Lamarrja vam z veseljem in s ponosom predstavljamo koncert, ki mu zagotovo ne moremo reči zgolj »zamenjava«.

Predstavljamo vam eno vodilnih pevk afriškega kontinenta, prejemnico nagrade Grammy, izbranko Womad festivala za najboljši nastop, pevko, plesalko, tolkalistko in tekstopisko s Slonokoščene obale – Dobet Gnahoré, ki bo s svojim značilnim ognjevitim nastopom zaključila letošnji Festival Lent.

Virtuozna pevka, plesalka, tolkalistka in tekstopiska, dobitnica nagrade Grammy leta 2010 in nagrajenka festivala Womad za najboljši nastop, je znana po osupljivih plesnih gibih, močni odrski predstavi in izrazito čustvenem vokalnem slogu. Na svojem šestem albumu Couleur, izdanem pri renomirani založbi Cumbancha leta 2021, Gnahoré prekinja s preteklimi akustičnimi slogi in ustvari ognjevit album, poln plesnih utripov, elektronskih ritmov, okretnih linij električne kitare in globokih groovov. Slavi svobodo mešanja urbane energije sodobne Afrike z živahnimi ritmi prednikov. Pesmi so odpete v več jezikih, od različnih avtohtonih jezikov njene domovine do francoščine in angleščine z namenom, da bi jasneje posredovala optimistično sporočilo in dosegla širše občinstvo.

Vabimo vas, da že kupljene vstopnice obdržite ter si zagotovite edinstveno koncertno izkušnjo, polno vedrine, optimizma in vroče plesne energije. Natanko to, kar potrebujemo za nepozaben zaključek festivala!