RAZPRODANO!

MRFY in Koala Voice so popolna kombinacija, pri kateri prav nič ne more iti narobe. Nasprotno, vse bo popolnoma tako, kot mora biti za odlično festivalsko doživetje.

MRFY 

Gregor Strasbergar, vokal, kitara
Tomaž Zupančič, kitara, vokal
Lenart Merlin, bas kitara, vokal
Rok Klobučar, bobni

Štiričlansko slovensko glasbeno skupino iz Novega mesta, ki ustvarja indie rock glasbo, sestavljajo vokalist in glavni pisec pesmi Gregor Strasbergar, bas kitarist Lenart Merlin, kitarist Tomaž Zupančič in bobnar Rok Klobučar. Imenujejo se po ameriškem inženirju Edwardu Aloysiusu Murhpyju, ki je znan po izreku »Kar se lahko zgodi, se tudi bo zgodilo«.

V obdobju pred oktobrom 2017 so izdali dva singla: Klic decembra 2016 in Always (Če te najdem) aprila 2017. V okviru Ortofesta 2017 so nastopili ob indie rock sodobnikih Koala Voice. Oktobra 2017 so izdali tretji singl, Anakin. Januarja 2018 je izšel še singl Tretje oko, skupina pa je tudi napovedala izid debitantskega EP-ja A Side of the Story 1. marca 2018. Izdaji EP-ja je aprila in maja sledila turneja Dobar dan Tour po Sloveniji. Dan pred prvim nastopom v sklopu turneje (v Novem mestu, njihovem domačem mestu) je skupina izdala singl Ti dam kot četrti singl z EP-ja. Turneja se je zaključila s koncertom v Gala hali v Ljubljani. Na koncertu je vokalist Gregor Strasbergar naznanil, da je s skupino napisal že dovolj pesmi, da bodo čez poletje posneli, septembra pa izdali njihov prvi dolgometražni album. Kasneje so tudi na socialnih omrežjih naznanili, da bo album z naslovom Story izšel 21. septembra 2018, na 9. obletnico delovanja Kina Šiška.

9. julija so izdali album posnetkov, nastalih na oddaji Izštekani z istoimenskim naslovom, druga v seriji mnogih načrtovanih izdaj posnetkov z oddaje. V začetku septembra so izdali še zadnji singl s prihajajočega albuma Story z naslovom Umru zate. Videospot je režirala sodobna glasbenica Katarina Rešek - Kukla. 

Septembra 2018 je skupina izdala prvenec Story pri založbi SonicTribe. Album je bil dobro sprejet, skupina pa je z albuma izdala skupaj kar devet singlov z videospoti. 

Spomladi 2019 se je skupina odpravila na novo turnejo po Sloveniji z naslovom Top Mont Tour. Turneja se je začela s koncertom v Mariboru, nadaljevala pa v Kamniku, Celju, Izoli, Tolminu, Ljubljani in zaključila v domačem kraju, Novem mestu. Kot predskupine so igrali bandi The Mint, Jackson, Kiwi Flash in Luto. Na koncertih so igrali pesmi z albuma, nekatere starejše pesmi, ki niso prišle na album, ter priredbo pesmi Video Games pevke Lane Del Rey. 

Poleti so začeli z novo turnejo, Save the Puffins. Nastopili so tudi z znanim bandom Skunk Anansie , v Kino Šiški. Poleg tega so igrali tudi na Trnovfestu (s Kokosy), na Kolpa Music Festivalu, Rockfestu Vodice in drugod. Špilali so tudi na Šiška Open, na praznovanju 10. obletnice Kina Šiške. V programu pa so bili tudi Koala Voice, Zala in Gašper, Laibach in mnogi drugi slovenski glasbeniki.


Koala Voice 

Manca Trampuš, kitara, vokal
Miha Prašnikar, bobni, back vokal 
Domen Don Holc,  kitara
Tilen Prašnikar, bas kitara

Zasavski četverec, ki ustvarja vesel brezskrben disco punk, prepojen z nalezljivimi riffi in melodijami, prihaja po štirih letih ponovno na Festival Lent!

Ob koncu leta 2018 so izdali svoj 3 album Woo Horsie, na katerem najdete 10 pesmi, ki govorijo o resničnem življenju in temah, s katerimi se milenijci spopadajo »brez denarja, strtega srca, a še vedno optimistični«.

Samo v letu 2019 so odigrali 3 turneje ter skupno 30 koncertov po Nemčiji, Avstriji, na Slovaškem, Hrvaškem, v Bosni, Srbiji, Italiji ter Španiji in nastopili na 30 lokacijah po Sloveniji, od klubov do festivalov.

Skupina je postala glas generacije - in ga je odločena tudi uporabiti. To potrjuje tudi dejstvo, da je bila njihova pesem Ker tu je vse tako lepo najpogosteje predvajana skladba leta 2019 na slovenskem nacionalnem radiu VAL 202, zanjo pa so dobili tudi nagrado Zlata piščal za komad leta 2019.