Otroci spoznajo princesko Polovinko, kraljico Korono, noto Celinko, služabnike in še marsikoga. V kraljestvo pa lahko vstopimo le z violinskim ključem. Zato povabljeni, da izdelate svojega in ga prinesete s seboj.

Povabljeni v Kraljestvo glasbe, polno ugank in zank in pesmi.

Glasbeno scenski projekt Kraljestvo glasbe je didaktično delo za otroke, pri katerem se spoznamo z osnovnimi pojmi in znaki glasbene teorije na pravljičen način. Kraljestvo nam odpira svoja vrata in predstavlja prijazne prebivalce, ki živijo v skupnem ritmu in harmoniji ter ustvarjajo glasbo.

Mlade obiskovalce čaka cikel pesmic, ki jih lahko slišijo le, če sodelujejo in rešijo uganke. Z vsako rešeno na oder prikličemo prebivalca kraljestva, ki se predstavi s pesmijo. Otroci spoznajo princesko Polovinko, kraljico Korono, noto Celinko, služabnike in še marsikoga. V kraljestvo pa lahko vstopimo le z violinskim ključem. Zato povabljeni, da izdelate svojega in ga prinesete s seboj. Lahko ga narišete, oblikujete iz žice, slanega testa, domišljija ne pozna meja, ustvarjalnost se začne doma.

Avtorski projekt je delo skladateljice Tadeje Vulc, zborovodja Kerstin Pori, poje in prikloni se Pevska šola CS s povabljenimi glasbeniki.