Šesta na turnu sta bila Ariel Vei in Vasko Atanasovski

Tako sta pihala in brenkala, da so ploskali še spodaj na ulici. Pa saj. Vsak tam zgoraj na turnu ušpiči nekaj novega. »Evo, z najvišjega vrha Narodnega doma,« je v sredo, 27. maja 2020, začel Vasko Atanasovski. »Maribor je pod nami, prelep sončen dan in izjemen pogled. Z menoj je moj sin Ariel Vei, ki sicer igra violončelo, danes pa bo zaigral na kitari , in to skladbe, ki jih je sam napisal. Premierno bova predstavila štiri njegove kompozicije, ki so nastale v času koronske karantene. Nimajo naslovov – razen Karantena 1, Karantena 2 ... Upam, da boste uživali. Gremo kar s številko ena.« Užitek je bil. Sredino sončno popoldne. Migetavo. Oče in sin duo, kot je dvojec poimenoval starejši Atanasovski.

Kreativna instrumentalna kulinarika

In smo šli. Po vrsti. Ariel Vei je zabrenkal, prepredel strune, okoli katerih je Vasko Atanasovski ovil najprej altovski saksofon. Poznalo se je, da sta imela čas za vaje. Ata je v času karantene veliko tudi kuhal, očitno pa je Ariel Vei vmes naredil svoje recepte v notnem črtovju. Kreativna instrumentalna kulinarika. Note, ki nahranijo.

Ni čudno, da so Facebook komentarji sproti kipeli od navdušenja. Bila sta in ognjevita in nežna, tako glasna kot tiha, nežna in burna. Družinska dinamika. Za silo sta si pomagala z notami, ampak le za silo, bolj so bila vpadljiva Vaskova sončna očala in Arielovi kodrasti, v vetru valoviti lasje.

Balada za sončen dan

Če kaj, imamo ob sredah srečo z vremenom, saj nam jo je v šestih primerih vreme zagodlo le enkrat. Nenazadnje je en komad dobil potencialno sprotno ime Balada za sončen dan. Živahni aranžmaji, toliko bolj, ko je Vasko v roke vzel svoj priljubljeni soprano saksofon. Je kar razlika, je. »To je bil najin prvi spletni nastop, zelo zabavno bo tole pogledat. Skladbe torej čakajo svoje naslove. Hvala lepa za ogled in upajmo, da se čim prej vidimo na pravem koncertu.«  

Srede še naprej pridno zapolnjene

Kaj sledi prihajajočo sredo? Glasba, ki širi mir in optimizem, saj bosta 3. junija nastopila fanta iz dvojca Duo Harmelogic, 10. junija si zabeležite Zračni kvartet Kvanta, 17. junija bosta na stolp plezala Mirjam in Gorazd Strlič, pa tudi 24. junij si lahko rezervirate za Vojka Vešligaja in Faruka Dreco.

Jaša Lorenčič