Gipsy swing / jazz manouche band Flat Hats igrajo zimzelene kompozicije iz zlate dobe swinga in šansona, lastno izvirno glasbo in priredbe pop pesmi v swing stilu.

Svojo izvrstnost so med drugim izkazali na mariborskem ter graškem swing festivalu in festivalu Panonni accordion. Leta 2018 so izdali prvenec z naslovom Gypsy swing, ki je bil posnet na en sam mikrofon, kot se je to počelo v zlati dobi jazz manoucha. Nastopajo tako na zasebnih kot javnih dogodkih (festivali, abonmajski koncerti, seminarji).

Matjaž Balažic 

Magistriral je na  Univerzi za umetnost v Gradcu, v razredu prof. Janne Rättyä. Je večkratni nagrajenec raznih tekmovanj doma in v tujini (Castelfidardo, Pula, Slovensko nacionalno tekmovanje, Beltinci, Majano). Redno nastopa kot solist, član različnih komornih skupin in z orkestri (Slovenska filharmonija, Camerata Sinfonica Avstrija).

Matjaž Antončič

Violinist, pevec, skladatelj in učitelj Matjaž Antončič je diplomiral koncertno in pedagoško smer violine v Celovcu in je večkrat nagrajeni glasbenik (Castelfidardo, Beltinci, Videm). Izvaja klasično, tango (kvintet Piazzolleky), swing, pop, etno in jazz glasbo z različnimi ansambli na festivalih, v koncertnih dvoranah, na poslovnih in zasebnih dogodkih po Evropi in na Kitajskem.

Matjaž Dajčar

Leta 2000 je zaključil študij jazz kitare na Brucknerjevem konservatoriju v Linzu. Od takrat igra v Mariboru, Linzu, Gradcu, Berlinu in Varšavi ter poučuje. Igral je na festivalih v Berlinu, Aarhusu (Danska), Linzu, Beljaku, Mariboru, Ljubljani, na Dunaju in v drugih krajih. V svojem studiu »MatJazz« deluje kot kitarist, producent, aranžer, skladatelj in zvočni inženir.

Matjaž Vertuš

Matjaž Vertuš se je učil kontrabas in baskitaro pod mentorstvom odličnih slovenskih in tujih basistov kot so Milan Nikolić, Matej Hotko in Bruce Gertz. Je ali je bil član številnih skupin, med njimi Swingtones, Big Band mariborskega Konservatorija, Svetnik, Groove Directions, Music Liberators, in z njimi tudi redno snema. Njegova strast je fotografija in video produkcija, zato redno snema za različne glasbenike, med drugim tudi za Quintet Piazzolleky in Swingtones.


FLAT HATS

Matjaž Balažic, harmonika 
Matjaž Antončič, violin, vokal
Matjaž Dajčar, kitara
Matjaž Vertuš, kontrabas