Naše Lentovsko druženje bomo v soboto zaključili z velikim mestnim piknikom in kvizom! Na sprehodu Maribor iz ptičje perspektive, vas bomo popeljali v višave, po ozkih in zavitih stopnicah na pozabljene in zaprašene strehe, kjer se vam bo odprl nov pogled na Maribor. Spoznajte mesto iz drugega zornega kota, tako kot ga vidijo ptice.

Mi smo mesto!

Samoorganizirane četrtne in krajevne skupnosti - 5 let

Piknik mesta!

18:00 – 21:00, Rotovški trg  

Da skupnost potrebuje prebivalstvo, ki jo sooblikuje po svoji meri tako, da življenje v njej spremlja z odprtimi očmi in ušesi, se o tem pogovarja s svojimi sosedami in sosedi, zna jasno opredeliti, kaj ga muči in kaj si želi ter to tudi skuša udejanjiti, je kristalno jasno. Še posebej v Mariboru, kjer se politike mesta kreirajo mimo nas. Nič se ne vpraša, vse se presliši. Razen ob volitvah - da dobijo naš glas. Pravica do mesta nam je bila odvzeta!

Pet let mineva, odkar so se sosede in sosedje pričeli srečevati na zborih samoorganiziranih skupnosti po Mariboru s trdno namero, da postanejo sogovornik, ki bo s strani izvajalcev politik mesta slišan in upoštevan, vedno - ne glede na barvo in obliko oblasti. V Novi vasi, na Studencih, pa skupaj v MČ Center in Ivana Cankarja, v Radvanju, v Magdaleni, na Taboru in Pobrežju, v Koroških vratih, pa v Kamnici in Pekrah je bilo skupaj izvedenih že okoli 900 skupnostnih zborov, ki jih moderirajo prostovoljke in prostovoljci Iniciative mestni zbor. Vztrajno se gradi zavedanje, da imamo pravico odločati o mestu, odločati o tem, kako se gradi naš skupen življenjski prostor. In da jo moramo izkoristiti, če želimo, da mesto služi predvsem vsem nam, ki tukaj živimo.

Naše Lentovsko druženje bomo v soboto zaključili z velikim mestnim piknikom in kvizom!

Pridite in poglejte, čemu vaši sosedje namenjajo svoj prosti čas!

Vabljene, vabljeni!

 

Rajzefirbčni sprehod

Maribor iz ptičje perspektive

18:00, Začetna lokacija: Gosposka ulica 11 (Rajzefiber)

S sprehodi po mestu bomo spoznali zgodbe ljudi, ulic, dvorišč, zgradb in vse ostale skrite kotičke, ki jih tako skrbno skriva naš Maribor. Z Rajzefirbčnimi sprehajalci boste odkrivali ozke ulice, skrita stopnišča, pozabljena dvorišča in zaprašene strehe. Spoznajte Maribor in Mariborčane, ki veljamo za nekoliko trmaste, a vedno gostoljubne, mehkega srca, resne pa vendar hkrati razposajene. Dovolite, da vam odpremo vrata v svoje mesto, ki vas bo znova očaralo.

Na sprehodu Maribor iz ptičje perspektive, vas bomo popeljali v višave, po ozkih in zavitih stopnicah na pozabljene in zaprašene strehe, kjer se vam bo odprl nov pogled na Maribor. Spoznajte mesto iz drugega zornega kota, tako kot ga vidijo ptice. Dobro razmigajte noge in se z nami podajte med mariborske strehe, kjer vas bomo presenetili z zgodbami o mestu in s razgledom, ki vas osupne. Prinesite daljnogled in videli boste še dlje!