Kar se je začelo kot enkratni koncertni projekt, ki je presegel pričakovanja prvega glasbenega srečanja, se je razvilo v stalno glasbeno sodelovanje slovenskih in indijskih glasbenikov z več kot 50 koncerti v Indiji in Evropi. Glasbeniki izvajajo predvsem lastne avtorske skladbe v stilu glasb sveta in z elementi balkanske ljudske glasbe, rocka, flamenka, klasične glasbe, jazza ter bogato indijsko glasbeno dediščino.

Mednarodni glasbeni projekt Aritmija feat. Sabiha Khan in Vinayak Netke se je začel poleti 2016, ko je kitarski dvojec Aritmija k sodelovanju povabil vrhunska glasbenika iz indijskega Mumbaja, vokalistko Sabiho Khan in Vinayaka Netkeja, virtuoza na indijskem tolkalu tabla.

Kar se je začelo kot enkratni koncertni projekt, ki je presegel pričakovanja prvega glasbenega srečanja, se je razvilo v stalno glasbeno sodelovanje slovenskih in indijskih glasbenikov z več kot 50 koncerti v Indiji in Evropi. Glasbeniki izvajajo predvsem lastne avtorske skladbe v stilu glasb sveta in z elementi balkanske ljudske glasbe, rocka, flamenka, klasične glasbe, jazza ter bogato indijsko glasbeno dediščino. S svojim energičnim, a hkrati prefinjenim zvokom, indijska glasbenika odlično nadgrajujeta Aritmijin prepoznavni izraz v mogočno glasbeno zlitje.

Leta 2017 je zasedba prejela povabilo na uspešno turnejo v Indijo ter poletno turnejo po Sloveniji (med drugim nastop na osmih poletnih festivalih), posneli pa so tudi prvi skupni album. Januarja 2018 so se podali na drugo uspešno turnejo po Indiji (zvezne države Maharaštra, Tamil Nadu, Radžastan), nato še na evropsko turnejo (Švica, Francija, Avstrija), decembra 2018 pa so bili povabljeni na še eno odmevno gostovanje v Indijo. Poleti 2019 sledi naslednja turneja projekta.

Kitarski dvojec Aritmija, ki ga sestavljata glasbenika in skladatelja Tilen Stepišnik in Šemsudin Dino Džopa, je nastal leta 2002. V sedemnajstih letih delovanja v duetu, pa tudi v razširjeni zasedbi s tolkalistom Žigo Šercerjem in violinistom Vasilijem Centrihom ter drugimi glasbeniki, je Aritmija izvedla že več kot 600(!) nastopov (Slovenija, Švica, Nemčija, Francija, Anglija, Avstrija, Italija, Indija, Uzbekistan) ter izdala 3 zgoščenke. Duet izvaja svoje avtorske skladbe in različne priredbe v svojem prepoznavnem slogu. Glasbo, ki jo izvajata, najbolje opisuje oznaka world music oz. glasbe sveta, ki v njunem primeru pomeni mešanico predvsem balkanske ljudske glasbe, flamenka, rocka in jazza. V svojem obsežnem odrskem delovanju je Aritmija sodelovala z velikim številom izvrstnih glasbenikov kot so Bojan Cvetrežnik, Vasko Atanasovski, Prismojeni profesorji bluesa, Terrafolk & Simbolični orkester, Ljuben Dimkaroski in vokalni kvartet Pella, Miloš Simić in drugi.

Sabiha Khan je indijska vokalistka, ki je več kot dvajset let posvetila izpopolnjevanju tehnik indijskega klasičnega in tradicionalnega petja. Kot vsestranska vokalistka je snemala za filmsko glasbo, reklamne oglase, dokumentarne filme, nastopala pa je tudi na odrih svetovnih festivalov.

Vinayak Netke je indijski tolkalist, virtuoz na indijskem tolkalu tabla, skladatelj world music in filmske glasbe ter aranžer. Nastopal je na svetovnih odrih, od Japonske do Evrope, z glasbeniki kot so slavni indijski violinist Dr. L. Subramaniam, francoski kitarist Titi Robin, nemško-indijski pianist in skladatelj Jarry Singla ter številnimi drugimi.


Aritmija & Sabiha Khan & Vinayak Netke

  • Tilen Stepišnik, klasična in akustična kitara
  • Šemsudin Dino Džopa, klasična in akustična kitara
  • Sabiha Khan, glas
  • Vinayak Netke, tabla
  • Vasilij Centrih, violina