Narodni dom Maribor se odpove vstopnini, obiskovalci prispevajo za prizadete v poplavah

SPREMEMBA:
Godba Ruše bo nastopila v soboto, 2. septembra ob 11.00, na Vojašniškem trgu.
Predstava Duhovi preteklosti bo izvedena v petek, 29. septembra ob 20.00, na Trgu pri Stari trti. 


Lent po Lentu 2023
Zoran Predin & Šukar
sobota, 9. 9., ob 20.30 uri, Glavni trg (rezervni termin: nedelja, 10. 9.)


Tudi v Narodnem domu Maribor se pridružujemo solidarnostnim prizadevanjem ob katastrofalnih poplavah. V okviru programa Lent po Lentu bomo tako v skladu z dobrodelnim principom »daj naprej«, pri katerem v zameno za dobro dejanje, ki smo ga bili deležni, nato sami naredimo nekaj dobrega za nekoga drugega, pripravili koncert, s katerim se želimo zahvaliti in pokloniti gasilcem, reševalcem, prostovoljcem ter vsem drugim, ki nesebično delajo na poplavljenih območjih. Mariborčane in tiste, ki jim je usoda tokrat prizanesla pa želijo spodbuditi, da prizadetim v poplavah pomagajo s prostovoljnimi prispevki.

Vstop na koncert bo tako brezplačen, obiskovalce pa pozivamo, da znesek, ki bi ga sicer namenili za nakup vstopnic, nakažejo eni od dobrodelnih organizacij ali društev, ki zbirajo denar za žrtve poplav. Seznam le-teh bo objavljen na koncertnem prizorišču ter na spletni strani Narodnega doma Maribor, na Facebooku in Instagramu. Seveda pa lahko obiskovalci prispevajo tudi organizacijam in društvom po svoji izbiri ali pomagajo na kakršen koli drugačen način. Kar šteje, je povezovanje v duhu solidarnosti in zavest, da lahko naredimo nekaj dobrega, pomagamo. »Vsak od nas lahko!«, smo prepričani v Narodnem domu Maribor.

Sicer pa v okviru letošnjega programa Lent po Lentu vabimo tudi na novi trg ob Stari trti, kjer bomo v soboto, 2. septembra s koncertom Godbe Ruše ter predstavo uličnega gledališča Duhovi preteklosti simbolično znova postavili Festival Lent na obrežje Drave. K obisku vabi tudi Mestni park, kjer za živahno in ustvarjalno dogajanje ob vikendih vse do 27. avgusta še vedno skrbi Poletni Poletni Art kamp. Skupaj s SNG Maribor, Zavodom za turizem in Mestno občino Maribor pa vabimo tudi k ogledu baletnega spektakla Carmina Burana, ki bo v petek, 8. 9., ob 19.30 uri na Glavnem trgu*. Vse prireditve so brezplačne, zato tudi na teh namesto vstopnine pozivamo k donaciji za pomoč prizadetim v poplavah. V Narodnem domu Mariboru upamo, da se nam pridružijo tudi drugi akterji s področja kulture ter prireditelji kulturnih dogodkov.  


*V primeru slabega vremena bo uprizoritev potekala dan kasneje, v soboto, 9. 9. V tem primeru se koncert Zorana Predina in zasedbe Šukar prav tako prestavi za en dan, na 10. september.