Priporočamo
| Koncert
 Kupi vstopnico

Damir Urban, nekdanji frontman kultne reške rockovske skupine Laufer, ki je razpadla sredi devetdesetih let, je kmalu zatem (leta 1996) ustanovil zasedbo Urban & 4. Medtem, ko je bil Laufer pretežno kitarski bend, ki je izhajal iz postpunkovske tradicije, je glasbeni izraz skupine Urban & 4 opazno drugačen in manj surov. Urbanov vokal in njegova pojava sta poznana po celotnem Balkanu in tudi širše, njegovo karizmatično odrsko persono pa dopolnjujejo štirje sijajni reški glasbeniki: kitarist Luka Toman, basist Sandi Bratonja, bobnar Marco Bradaschia in Saša Markovski na klaviaturah.

Damir Urban je glasbenik in umetnik, ki se primarno izraža skozi glasbo. Je večkratni dobitnik nagrade Porin, najuglednejše glasbene nagrade na Hrvaškem. Njegova glasba in energija privlačita poslušalce povsem različnih profilov. Z vsakim koncertom potrjujejo svojo povezanost s publiko in vidno uživajo v nastopih. Dobro znane hite, kot so Odlučio sam da te volim, Spelujem ti ispriku, Kundera, Mjesto za mene, Mala truba, Astronaut publika glasno prepeva z bendom, koncerti pa se redno zaključujejo z ovacijami.

S pesmima Dirigent in Kuća sjećanja je Urban najavil nastajanje novega albuma, hkrati s studijskim ustvarjanjem pa se je skupina posvetila nastopom v živo. Vsak koncert zasedbe Urban & 4 ima svojo posebno zgodbo in ena bolj posebnih se ima zgoditi tudi na Festivalu Lent, ko bo reška zasedba s svojim zvokom napolnila avditorij Minoriti. Petek, ki si ga bomo zagotovo zapomnili!


Damir Urban, vokal
Luka Toman, kitara
Sandi Bratonja, bas
Marco Bradaschia, bobni
Saša Markovski, klaviature

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava