The Kronik's ● EMŠO Blues band

THE KRONIK'S (pričetek koncerta ob 20:00)

Marko Radmilovič, vokal
Samo Radmilovič, saksofon
Matic Varl, pozavna
Janez Vouk, trobenta
Peter Čaja, klaviature
Marko Zorec, kitara
Danilo Ženko, bas
Mario Modrnjak, bobni
Matjaž Drevenšek, saksofon

Glasbena skupina The Kronik's, je nastala leta 1980 na Prvi gimnaziji v Mariboru in v letošnjem letu praznuje tridesetletnico dela, obstoja in uspehov. Običajno glasbene skupine niso stare trideset let. Običajno so stare le nekaj mesecev, preden se basist in bobnar do konca skregata. A The Kronik's ni pravi ansambel. The Kronik's je bolj način življenja in razmišljanja. Kot tudi »Kvintet bratov Pušenjak«, ni pravi ansambel, ampak je bolj način življenja in razmišljanja. »Gre za to, da je glasba tako močna, da vpliva na naša življenja« 

Torej ob skupini The Kronik's Vam zagotovo ne bo dolgčas. Ali pa vam bo :)


Emšo Blues Band (pričetek koncerta ob 21:30)

Emil Pock, vokal
Edo Sušnik, kitara
Janc Galič, kitara
Andrej Konjajev, orgle, klavir
Slavc Žust, bas
Marko Avanzo, bobni, vokal
David Kobe, tolkala

Sergej Ranđelović, bobni

Smo skupina starejših mladincev, nekje med aktivno in upokojeno generacijo. Igrajo glasbo svoje mladosti, v glavnem blues in blues-rock. Ker so ptice z različnih glasbenih vetrov, smo našli skupni imenovalec v legendarni skupini Allman Brothers Band, in igranje njihovih skladb v njihovih priredbah ter lastnih pesmi tvori tudi železni in osrednji del našega repertoarja. Vanj pa dodajamo tudi blues-rock skladbe ostalih znanih ameriških izvajalcev. Verjetno pa je najbolj pomembno dejstvo, da v glasbi neizmerno uživamo. Vsak teden vaja, na kateri se zberemo prijatelji s podobnimi zdravstvenimi nevšečnostmi, s podobnimi pričakovanji in podobnimi veselji. Le kako naj bi človek ne bil vesel, če na stara leta igra glasbo, o kateri smo sanjali kot mladi nadobudneži? Leta so nam sicer res prinesla bolj okorne prste in razredčila spomin, a so zelo dobrohotno dodala potrpežljivost in vztrajnost. 

Emšo Blues Band je čvrsta, homogena blues-rock zasedba, ki se lahko pohvali s kar nekaj odmevnimi koncerti (Festival Lent, izolski Blues&Rock Fest, koprska Taverna, Keltika Cerkno, Ljubljanski Prešernov trg, Kino Šiška itd). Svoj glasbeni izraz gradijo na dinamiki in zvoku - poslušalci in poznavalci celo pravijo, da imajo značilen vintage zvok sedemdesetih let. Sicer pa - igrajo radi in z veseljem, kadarkoli in kamorkoli jih povabijo! 

 

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava