Spremljevalne prireditve

Spremljevalne prireditve | | Razstava, koncert

Razstava

 

Pokrajinski arhiv Maribor, avtorica: Sabina Lešnik
Lokacija: Sodni stolp

Vse poti vodijo na Lent: utrinki preteklosti

Preteklost najstarejšega dela mesta Maribor, Lenta, je zelo razgibana in raznolika. Vse poti iz središča mesta namreč vodijo k prostoru ob Dravi, ki predstavlja pomembno mestno veduto. Kakšne so bile nekoč poti na Lent? Kako so izgledali Splavarski, Žički, Minoritski in Mesarski prehod ter Pristaniška, Vojašniška in Dravska ulica v preteklosti? Katera imena so imele ulice in kako so se ta skozi zgodovino spreminjala? Razstava Pokrajinskega arhiva Maribor odgovarja na vsa ta vprašanja in prikazuje fotografske utrinke uličic in trgov, Pristana in samega Sodnega stolpa, v katerega je tudi umeščena. Fotografije na razstavi so del Zbirke fotografij in razglednic ter gradbene fototeke fonda Zavod za urbanizem Maribor, ki jih hrani Pokrajinski arhiv Maribor.

Razstava bo odprta med 9. junijem in 8. julijem 2022,
od ponedeljka do petka od 17. do 19. ure, v soboto od 10. do 12. ure, 
nedelja in prazniki zaprto. Vstopnine ni.

Organizator: Pokrajinski arhiv Maribor


Razstava

 

Fotoklub Maribor, Fotogalerija STOLP
Lokacija: Židovska ulica 6, Maribor

Jože Suhadolnik: Cirkus

Cirkus je zaznamoval specifično dobo človeštva, ko se je morala umaknila zavoljo fascinacije in želje po bližnjem srečanju z bizarnim. Le redki ne živijo s spominom na obisk cirkusa. Spomin je verjetno barven, poln vonja po sladkorju in prevzetosti nad svetom, ki se je vpil v vse čute, takoj …

Od torka do petka: 15.00-18.00, sobota: 10.00 do 12.00, ponedeljek in nedelja zaprto.
Vstopnine ni!


Koncert

 

KMŠ oder, 23.30‒2.00
Lokacija: Poštna ulica

шаламун - Šalamun

Luka Bauman, bas
Niki Fišer, kitara
Don Korez, bobni
Denis Krajnc, vokal in kitara

Mlada zasedba шаламун (šalamun) svoje ime ponosno prevzema po pesniku Tomažu Šalamunu in ga zapisuje v cirilici, pisavi domovine njihovega prvega bobnarja. Čeprav so se združili z vseh koncev Štajerske se imajo za ptujski band, ki z bolj ali manj nežnimi/težkimi naefektiranimi kitarami ustvarja alternativno mešanico rocka, grungea in punka.

Patroni

Andraž Kolar, vokalist
Anže Filipič, bobnar
Gašper Štefane, basist
Tim Kamenšek, kitarist
Žan Sivec, kitarist

Patroni so mlada glasbena skupina, ki je resno začela ustvarjati pred približno dvema letoma. Zase pravijo, da igrajo in ustvarjajo »kar pride pod roke«, saj se nočejo omejevati in opredeljevati. Izpod njihovih prstov največkrat zazveni rock in rock'n'roll, vendar je pri njihovih kreacijah čutiti tudi pridih popa in modernejših zvrsti.

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava