Rok Zalokar & Boštjan Simon

Po letih študija in življenja v Rotterdamu in Københavnu je pianist in skladatelj Rok Zalokar zdaj pomemben akter ljubljanske (ob)jazzovske scene. Poleg solo glasbenega udejstvovanja in vodenja svojih skupin tudi kurira serijo odprtih jam session večerov Impronedeljek v Kinu Šiška.

Njegov glavni fokus je klavirski trio, s katerim je aktiven od leta 2011. Bili so izbranci Klubskega maratona 2012, kjer so se prvič predstavili na državnem nivoju. Poleg tria Rok raziskuje različne formate zasedb, ki izzivajo konvencionalne žanrske parametre. Med njimi najbolj izstopajo avantgardni pop trio Kukushai, vokalno – klavirski duo Dvojina in hiphop-noise-jazz skupina Million Ear.

Boštjan Simon je diplomirani filozof na ljubljanski Filozofski fakulteti in diplomirani jazzovski saksofonist na amsterdamskem Konservatoriju. Po koncu študija se je osredotočil na improvizacijo in koncertiranje po Evropi. Je učitelj saksofona na Glasbeni šoli Nova Gorica in ustanovni član zasedb Big Band Nova, Trus!, There Be Monsters, Vanilla Riot, Velkro, Litošt.


Rok Zalokar, klavir
Boštjan Simon, saksofon

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava