Regata osmercev Zdravojutri

Priporočamo
  • 13.00 - 18.00
  • Benetke
  • Vstopnine ni.

Ker Drava povezuje, bo letos še bolj odločno združila veslaške navdušence iz različnih držav, in sicer pod novim geslom »Veslaška regata osmercev zDravoJutri, Maribor 2020«.

V soboto, 29. avgusta, se bo v okviru Festivala Lent odvila že tradicionalna, 26. mednarodna veslaška regata študentskih osmercev na Dravi, ki pa bo letos izvedena kot regata odprtega tipa in ne bo omejena samo na študentske ekipe.

V sodelovanju s Študentskim veslaškim društvom je pokroviteljstvo in so-organizacijo dogodka prevzela Fundacija zDravoJutri družbe Aquasystems d.o.o..

Pred pričetkom predavanj v novem študijskem letu je čas za uspešne zaključke tekočega leta in športne aktivnosti. Zato vas vabimo, da z udeležbo na dogodku podprete namen regate, s katero želimo obuditi življenje ob in na reki Dravi, oživiti vodne športe in bolje izkoristiti naravne danosti našega mesta in dati dodaten zagon veslaškemu športu v Mariboru in Sloveniji.  

Ob upoštevanju dejanskih objektivnih razmer in veljavnih ukrepov za zajezitev širjenja okužb v realnem času se bomo ponovno povezali in še bolj okrepili vezi sodelovanja, pri tem pa bo v ospredju pomen zdravja in druženja ter tkanja športnih in prijateljskih vezi.

Vabljeni na Dravo!

Tekmovanje bo potekalo od Studenške brvi do Benetk, k edinstveni tekmi veslaških osmercev pa vabimo različne ekipe iz Evrope, ki razvijajo veslaški šport in se z njim povezujejo v duhu prijateljstva. Pričakujemo minimalno šest ekip iz Slovenije in tujine. 

Pridružite se nam zadnjo soboto v avgustu in nadaljujte bogato tradicijo veslaških športov in tekmovanj na reki Dravi. To bo hkrati tudi odlična priložnost za obisk zadnjih dni mariborskega Festivala Lent!

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava