Poletni Art kamp

Lent po Lentu | | Delavnice, koncerti...
  • 09.00 - 20.00
  • Mestni park,
  • Vstopnine ni.

Sobote in nedelje, med 9. 7. in 4. 9. 2022, od 9.00 do 20.00, v Mestnem parku.

Program Art kampa nadaljujemo z butičnimi vikend programi Poletnega Art kampa. Med 9. julijem in 4. septembrom 2022, ob sobotah in nedeljah med 9. in 20. uro, vabimo vse in vsakršne družine k pravljično lepemu paviljonu v Mestnem parku Maribor. Na Odru Triglav gostimo glasbene zasedbe, predstave za otroke, pravljice in plesne delavnice.

V sodelovanju z Zavodom MARS Maribor pripravljamo posamične sklope delavnic, usmerjene v rabo naravnih materialov ter reciklažne delavnice, s katerimi izpostavljamo pomen ponovne uporabe odsluženih. S prikazi mojstrstev se nam pridružujejo rokodelci in rokodelke. Za zvedave so na voljo intermedijske delavnice mreže konS – platforme za sodobno raziskovalno umetnost,  ki deluje pod okriljem  MKC Maribor. Športne, gibalne in igralne aktivnosti organizira ŠD Junak. Na Ciproševi stojnici si lahko izberemo knjigo za poletno branje.

Veter v jadra, mladež!


ČEBELJE pravljica in delavnica

10.30
Priden kot čebela, je star pregovor. Pa drži? Izvemo v pravljici in delavnici.
Slovenci smo ponosni na svojo čebelarsko dediščino, še zlasti na njene posebnosti, kot so kranjska čebela, tradicionalni panji, panjske končnice, čebelnjaki in prevažanje čebel na pašo. Čebelarjenje uči človeka odgovornosti, vztrajnosti, skromnosti, delavnosti, ljubezni do narave in domovine. Poslikane panjske končnice so del slovenske ljudske zgodovine in pokazatelj ustvarjalnosti ter kulturne dediščine, ki je značilna za slovenski narod. Skozi bogato mero najrazličnejših motivov na panjskih končnicah lahko spoznavamo bajke, pripovedke, pomene preteklosti in zgodbe tistih, ki so jih živeli pred nami. Spoznajmo življenje čebel in s sodobnim pristopom oblikovanja in poslikave ustvarimo panjske končnice.
◊ Zavod Razvoj Maribor

POLETNI PLESMORJEplesna delavnica

17.00
Svobodno naprej, plešemo brez mej!
Veter nas popelje med vilinske zgodbe, v katerih spoznamo vilinke, vilince, njih skrivnostne zaklade in čarobne dogodivščine.
◊ Zavod MOJA KREACIJA, Maribor, Mojca Kasjak

MASALA – koncert

19.00
Povabljeni na zahajanje sonca za oble griče bližnjega vzhoda. Glasba je jezik sveta.
Masala je mednarodna glasbena zasedba, ki v svoji prvenstveno akustiči glasbi združuje predvsem vplive indijske in perzijske glasbe in jih združuje s klasičnimi in z urbanimi glasbenimi oblikami. Vokalno instrumentalna glasba zasedbe skozi skladbe iz različnih glasbenih virov uravnoteža klasične kompozicijsko aranžmajske elemente z žanrsko svobodno improvizacijo, ki svoj navdih črpa v bližnjevzhodnih in indijskih glasbenih osnovah kakor tudi v jazzu in bluesu. 
◊ Baishali Sarkar – vokal, Igor Bezget – kitara, oud, sarod, tambura, Behrang Azhdari – saz, kitara, bas, vokal, Tina Sovič – tolkala

DELAVNICE IN RAZISKOVALNICE

10.00–13.00 in 16.00–20.00

Batik

Preizkusite se v batiku, posebni tehniki barvanja blaga, kjer vzorce rišemo z voskom. Za to potrebujemo posebno orodje, veliko potrpežljivosti in ideje za vzorce.
◊ Zavod MARS Maribor

Svečke iz satnic

Satnice so čaroben material. Mehak in dišeč, ki nas spomni na pridne čebele. Uporabimo ga lahko tudi za ustvarjanje. Tokrat bomo izdelali drobne poletne svečke, ki bodo plapolale pozno v noč.
◊ Zavod MARS Maribor

DJ Delavnica

Če nas zanima DJ-janje, glasba in vse, kar je z njo povezano, se lahko pridružimo DJ delavnici z DJ Šolo Alphawave! Preizkusimo profesionalno DJ opremo, izvemo, kaj DJ dela in kako se znajde med vsemi gumbi in lučkami na opremi, ki jo ima pred seboj. Le zakaj ima na glavi slušalke, če pa so na odru tudi zvočniki? »God is a DJ!«
◊ MKC Maribor – projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost

GIBKI, PROŽNI, VSEGA ZMOŽNI

9.00–13.00, 16.00–20.00, Spretnostni poligon, Športni Junak
9.00–13.00, 16.00–20.00, Izposoja rekvizitov, Športni Junak
9.30–10.00, Vodena športna vadba za otroke, Športni Junak


ČITALNICA V PARKU

četrtki in petki, med 7. 7. in 2. 9. 2022,  od 16.00 do 19.00
Poletje v Mestnem parku ponuja pisana doživetja. Na voljo bralni kotiček, ob njem pa za radovedne še raziskovanje iger babic in dedkov ter ustvarjanje v številnih delavnicah, v katerih otroci krepijo ročne spretnosti, ustvarjalnost in kreativno mišljenje.
Zavod MARS Maribor


Kolofon

◊ Sponzor Odra Triglav je Zavarovalnica Triglav d. d.
◊ Producentka: Urška Košica
◊ Koordinatorka: Lana Erlač
◊ Oblikovalec zvoka: Primož Jurendić
◊ Koordinacija: Teja Musič, Zavod Mars Maribor
◊ Delavnice: Zavod MARS Maribor, MKC – platforma konS, Športni Junak, Bukvarna Ciproš
◊ Tehnika: Darko Sel, Tit Kovači

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava