Lent po Lentu | glasba | za otroke | Delavnice, koncerti, šport

Zaradi posledic neurja v Mestnem parku smo aktivnosti za 15. in 16. julij 2023 prestavili v Vetrinjski dvor!

Sanacija parka bo predvidoma zaključena do 22. julija, ko se spet srečamo na dogodkih Poletnega Art kampa in na nedeljskem Promenadnem koncertu.

10.30, PLESNA GIBALNICA S SANDRO plesna delavnica

Vabimo male in velike otroke, da v objemu narave sklenemo roke in skupaj zaplešemo. Na delavnici raziskujemo ritem ter odkrivamo povezavo med glasbo in gibanjem na ustvarjalen in zabaven način. Spoznajmo različne ritmične vaje, se naučimo novih plesnih gibov in se lotimo popularnih plesnih izzivov. Naša domišljija ne pozna meja, zato lahko s plesom ponazarjamo prav vse, kar želimo. Opravila vsakodnevnega življenja, gibanje živali, kako izgleda hrana, vremenske pojave … Podobno kot lahko z inštrumenti ponazarjamo zvoke, ki jih slišimo v naravi – dež, potok, grmenje, oglašanje slona, žolne, žabe. Stopimo v ritem in se prepustimo glasbi ali preprosto zaplešimo na zvoke narave. Pripleši k nam, zabavno je! 

Sandra Štefanec

19.00, LA BURJA LATINA– koncert

La Burja Latina je divje zveneč veter, rojen v deželi ognja. Pelje se proti severu čez Andsko gorovje, zavije okoli Karibov v Macondu in naredi požirek mezkala v severnih puščavah, preden prečka ocean in prispe na mistični Balkan. Raziskuje in spoznava tradicionalne ritme, zgodbe, pesmi, obrede in načine delitve glasbe krajev, ki jih obišče. Cumbia, Andska glasba, bobni, Karibi, puščava, džungla, karneval, zvezde.

Lona Viktoria  vokal, lamador, tolkala, Guillermo Escalante vokal, kitara, gaita, alegre, Camilo Acosta Mendoza vokal, gaita, tambora, alegre, Juan Huérfano vokal, tambora, alegre

10.00–13.00 in 16.00–19.00, DELAVNICE IN RAZISKOVALNICE

Lovilci sanj
Spletemo sanjsko mrežo, dodajmo še storžek za srečo, pero za jasne misli in sanjajmo samo lepe sanje.

◊ Zavod MARS Maribor

Čopiči iz narave
Poiščimo vejico iglavca ali šopek travic, dodamo palčko za držalo in že lahko slikamo.

◊ Zavod MARS Maribor

10.00–13.00, 16.00–19.00,GIBKI, PROŽNI, VSEGA ZMOŽNI

Športni Junak za nas pripravlja spretnostni poligon, izposojo rekvizitov, med 10.30 in 11.30 uro pa še Ultimate Frisbee s ŠD Ultimate Frisbee Maribor. Gibki, prožni, vsega zmožni? Smo!


Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.
Udeležba v vseh programih Art kampa poteka na lastno odgovornost.
Vsi programi so brezplačni in nadvse privlačni.
V primeru dežja program odpade.

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava