Muso rides again

Muso spet jezdi!

Milan Latin - Muso. Siva (dobesedno) eminenca mariborske glasbene scene, glasbeni sladokusec in poznavalec, dolgoletni glasbeni sodelavec Narodnega doma Maribor. Nekdanji urednik glasbenega uredništva za regionalno televizijo RTS, sodelavec Radia Maribor, je bil ves čas svojega delovanja tudi vrhunski učitelj in mentor vseh, ki s(m)o želeli spoznavati jazz, etno, world in še kakšno (dobro) glasbo, drugačno od tiste, ki so jo ponujale mainstreamovske glasbene lestvice.

Po poklicu trgovec (zase pravi, da je edini Mariborčan, ki je 25 let prodajal avtomobilske dele, pa ni imel svojega avtomobila), po duši sofisticiran dekadenten marginalec. Otrok beat generacije, ki ga je v sedemdesetih obrnilo k jazzu. Tisti z legendarnimi črički, ki jih je spustil na koncu špila, ko je zavrtel »It couldn't be better than it is right now« od The Ozark Mountain Daredevilsov. Tisti, ki je skupaj s še eno sivo eminenco, fotografom Mišom Hochstätterjem, na Gospejni s stenskimi projekcijami ob spremljavi glasbe zasejal seme mariborskih živih dvorišč. Cenjen je bil tudi kot glasbeni opremljevalec oddaj na radiu in televiziji, filmov in promocijskih spotov ter kot avtor številnih oddaj o glasbi.

Še prav posebej pa je navduševal kot didžej, vrhunski jezdec »elpejk« in ploščkov, z izostrenim okusom in pretanjenim občutkom za ustvarjanje avtorsko prepoznavne zvočne atmosfere. Vizionarski kreator novih glasbenih svetov, ki jih je gradil s svojimi brezšivnimi prelivanji in prepletanji skrbno izbranih, mnogokrat butičnih komadov. In prav v tej njemu tako ljubi vlogi ga bomo končno spet videli.
Muso namreč spet jezdi! 

Vsak petek, vse do konca maja, med 18.00 in 18.30, v predbalkonski dvorani Narodnega doma v Mariboru, z neposrednim prenosom naravnost v vaše domove. 

Prisluhnili bomo vrhunskemu izboru iz bogatega repertoarja Festivala Lent, ki ga je kot strokovni glasbeni svetovalec sooblikoval več kot dve desetletji, ter mu s svojim bogatim znanjem in organizacijskim talentom dal neizbrisen pečat. Ob tem pa bomo uživali še v izbranih glasbenih začimbah z vseh vetrov, pospremljenih z izvirnimi komentarji. Prava stvar za vse, ki znate uživati ob glasbi. Za glasbene sladokusce in tiste, ki to želite postati.

Ne zamudite, da vam ne bo žal. Ker... ko Muso rola, muzika rula! 

S temi virtualnimi dogodki tudi uvajamo letošnji Festival Lent. 

Spremljaj koncert v živo


Milan Latin - Muso, DJ

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava