Marko Črnčec & Nino Mureškič & gost: Sonic Travels

Razprodano
Sodni stolp | glasba | Koncert

RAZPRODANO!

Marko Črnčec in Nino Mureškič odlična glasbenika sta združila moči v novem projektu, kjer bosta predstavila avtorski material, posebej ustvarjen za to priložnost. Obeta se nam mešanica ritmov s celega sveta s sofisticirano orkestracijo ter odličnim občutkom za melodijo. Seveda bo prostor tudi za spontano improvizacijo.

Marko Črnčec je eden izmed najbolj priznanih sodobnih slovenskih glasbenikov, ki trenutno živi in deluje v New Yorku. Na mednarodnem prizorišču je znan kot multiinstrumentalist, skladatelj, aranžer ter producent, zlasti na področju jazza ter popularne glasbe.

Izdal je že pet avtorskih zgoščenk z odmevnimi kritikami, kar ga uvršča med enega najbolj ustvarjalnih in produktivnih glasbenikov slovenske jazzovske glasbe. Njegov album Devotion (2014, Whirlwind Recordings) je največja jazz publikacija All About Jazz uvrstila med enega izmed 20 najboljših jazz albumov na svetu leta 2014! S tem se je Črnčec znašel v družbi jazzovske smetane, z umetniki kot so Brian Blade, Tigran Hamasyan, Ambrose Akinmusire, Jason Moran in drugi. Njegov zadnji album Roads je izšel decembra 2021 pri slovenski založbi ZKP RTV Slovenija, na njem pa je predstavljena Črnčeceva avtorska glasba v izvedbi Big banda RTV Slovenija pod vodstvom dirigenta Lojzeta Krajnčana. 

Marko Črnčec je doslej nastopal ter snemal z naslednjimi velikimi imeni glasbenega sveta: Billy Hart, Seamus Blake, Jonathan Kreisberg, Rez Abbasi, Joe Locke, Mike Moreno, John Ellis, Luis Bonilla, Melissa Aldana, Damion Reid, Mark Shim, Justin Brown, Marcus Gilmore, Rudy Royston, Suresh Talwalkar, Jonathan Powell, Joe Sanders, Gwen Hughes, Stefan Milenkovich in še bi lahko naštevali. 

Nastopal je na večjih festivalih in odrih po svetu, kot so Jazz festival Brosella, Jazz festival Havana, legendarni newyorški klub Blue Note Jazz Club, Blue Note Nagoya, Jazz standard NYC, Jazz Gallery, Unterfahrt Jazz Club Munich, dunajski Porgy and Bess ter tamkajšnja Koncertna hiša, potem jazz festivali v Sarajevu, Beogradu in Ljubljani, Salsa Festival Barcelona, glasbeni festival Ohrid, Nishville jazz festival, Rovinj salsa festival, glasbeni festival Dubrovnik, A-Capella festival Stockholm, Sava center Beograd, gledališče Gramercy New York, Bimhuis Amsterdam, jazz klub Gregorys Rim, Sunside Sunset Pariz, jazz klub Blue Whale Los Angeles ter mnogi drugi.

Nino Mureškič je legendarni slovenski tolkalist. V več kot tridesetih letih delovanja in sodelovanja z najrazličnejšimi umetniki je v svoji zbirki nabral številne koncertne nastope in posnel zajetno število plošč ter zgoščenk. Kot vsestranski tolkalist redno sodeluje tudi z Big bandom RTV Slovenija in je celo eden največkrat posnetih slovenskih glasbenikov vseh časov!

Posnel je tudi prvi slovenski avtorski prvenec na okvirni boben z naslovom Manas. Učenje afriške bobnarske umetnosti je pričel pri gvinejskem mojstru Mamadyju, ter se izpopolnjeval pri specialistu za okvirni boben (frame drum) Glenu Velezu v New Yorku. Leta 2005 je nadgradil svoje obširno znanje s študijem indijske ritmične teorije pri Panditu Sureshu Talwalkarju v Bombayu. 


Marko Črnčec, klaviature
Nino Mureškič, tolkala
+ posebni gost

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava