Priporočamo
glasba | koncert
 Kupi karto  Eventim

Kavboj. Šansonjer. Sinonim za balkan-disko-šlager. Nesporna festivalska izbira na večer pred praznikom!

S svojimi prvimi albumi Od srca od srca (1993), Gdo je čefur (1996) in Sexy Boy (1999) se je Magnifico uveljavil kot neortodoksno vsestranski skladatelj in glasbenik na področju bivše Jugoslavije. Je glasbenik, čigar glasba riše svet brez mej, posledično pa ob izvedbah v živo, občinstvo doživi edinstveno izkušnjo.

Magnifica v glasbi navdihuje bivša jugoslovanska šlag scena, začinjena z unikatno mešanico latinskih, reggae, surf in balkan elementov.

Leta 2002 je njegov provokativen pristop dosegel tudi Evropski parlament, ko je kot avtor skladbe Samo ljubezen, ki jo je izvedla skupina Sestre, zmagal na nacionalnem izboru za Pesem Evrovizije. Šlo je za šok brez primere, saj je trio transvestitov s pesmijo razburkal tako domačo, kot tujo javnost.

Leta 2004 je pri Sony Music entertainment izšel Magnificov četrti studijski album Export/Import, vključno s hitom Hir ai kam, Hir ai go in eklektičnim Giv Mi Mani. Raznolik album, s spretno prepletenimi balkanskimi ritmi, je bil odlično sprejet na radijskih postajah in v diskotekah po vsem svetu.

Njegov peti studijski album Magnification je leta 2010 svetovnemu trgu predstavila berlinska založba Piranha Musik.  Svoj zadnji studijski album za mednarodni trg, Charlatan de Balkan, je Magnifico izdal septembra 2016.

Magnifico je svoj širok talent pokazal tudi v nekaterih slovenskih celovečernih filmih: Stereotip (1997), Pornofilm (2000), Poker (2001) in Kajmak in marmelada (2003).

V nenehnem iskanju novih ustvarjalnih načinov, preko katerih se lahko samoreflektivno izzove, je sodeloval tudi pri ustvarjanju filmske glasbe za Stereotip, Prepisani (2010), Montevideo, bog te video (2010) in Montevideo, vidimo se (2014). Ob spoštovanju tradicionalnih načinov snemanja filmske glasbe, je v glasbeni podlagi filma Montevideo, bog te video sodeloval s Srbskim vojaškim orkestrom Stanislav Binički. Za kasnejšo filmsko različico leta 2014 pa še vse skupaj nadgradi sodelovanje s špansko pevko Luz Casal. V preteklem letu je ustvaril še glasbo za srbsko nadaljevanko Sence nad Balkanom, kjer je Magnifico ponovno poskrbel za himno, tokrat s skladbo Divna.

Čeprav je za Magnificom že 30-letna kariera, se njegov tempo ne ustavlja. Decembra leta 2017 je prvič razprodal Areno Stožice, ob koncertu pa izdal album skrbno izbranih 24 pesmi, združenih pod naslovom Komplet II.

"Ne vem, če Magnifico lahko hodi po vodi, ampak ne bi bil presenečen, če bi znal tudi to (…) Smrtniki, morali bi poslušati, kako Magnifico Veličastni žonglira med jeziki, kot bi navadni smrtniki izbirali med ponudbo na meniju v piceriji." (Bluesbunny)


Magnifico

  • Robert Pešut - Magnifico, kitara in vokal
  • Aleksander Pešut - Schatz!, bobni in vokal
  • Jan Gregorka, bas kitara
  • Jan Jarni, solo kitara in spremljevalni vokal
  • Matija Krečič, violina in vokal
  • Matej Kužel, saksofon in spremljevalni vokal
  • Luka Ipavec, trobenta in spremljevalni vokal
  • Vid Ušeničnik, tolkala
  • Saša Zamernik - Cici, vokal
  • Tjaša Hrovat - Mici, vokal

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava