BEATPOLAR

BeatPolar definirajo glasbo na dobro in slabo – pri njih ni prostora za vmesnosti. Zato ostajajo na dobri strani glasbe.

Skupino odlikujejo nesramno drzni preskoki med ustaljenimi ritmi in njihovimi polarnimi nasprotji, kjer udobju dela družbo novi groove. Prav zato so žanrsko skoraj neumestljivi – od trip hopa drum'n'bass-a, house, reggae in dub glasbe, do strukturnih in harmoničnih ostankov klasike in jazza.


Beatpolar

 

LIBUROA

Prve strani Liburoe so se začele pisat že daleč nazaj, takrat, ko so mladiči še noreli po srednji šoli in preigravali akustične komade. A ker so po srcu in stasu rokerji, so začeli pisati glasnejše poglavje. Val inovativnosti in ljubezen do glasbe jih je pripeljal do Liburoe, kot jo poznamo danes: pet članske zasedbe alternativnega rocka s pridihom funka in bluesa.

Zlomljena srca, komični avtomobilski polet s ceste, vrtovi misli, zgodbe s pločnikov in vse drugo, kar člani doživljajo, spretno povezujejo v komade, ki gredo hitro v uho. Njihovi fani pa jih skupaj z glavnim vokalistom Timom Muršakom neumorno prepevajo na koncertih. Ko vse potihne, se hitro v publiki najde kdo, ki se na vsa pljuča dere »Špilaj!«, basist Jaša Pavčič pa meni nič, tebi nič odgovori z uvodnimi toni in band ga »hara« dalje. Vsak Magnifico rabi svojega Shatzija, Liburoa pa ima kar dva. Nika Poštraka na eni in Jureta Gračnerja na drugi kitari. Band pa ne bi bil to, kar je, brez Tina Matuša in njegovega bobnarskega sola zgoraj brez.

Njihova domača scena je v Mariboru, kjer je skoraj nemogoče najti oder, na katerem band še ni stal. Če jih naštejemo samo nekaj, teh bolj udarnih, so to Festival Lent, Grajski trg v sklopu festivala S.O.S. (Sound of Streets), open air koncert Oma, deda & rock'n'roll… Skoraj drugi dom pa jim je Gustaf v MKC Pekarna in mariborski KGB. Po kakšnem pivu ali dveh pa se debata rada dotakne Rockcajta na Ptujskem gradu in ljubljanskega koncerta v Orto baru in Kinu Šiški.


Liburoa

  • Tim Muršak, vokal
  • Niko Poštrak, kitara
  • Jure Gračner, kitara
  • Tin Matuš, bobni
  • Jaša Pavčič, bas

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava