LARISA MESARIČ (2006)
je pričela z igranjem flavte pri sedmih letih v Glasbeni šoli Slovenska Bistrica pri profesorici Franji Gomaz. V drugem razredu flavte jo je pričela učiti profesorica Katja Drevenšek. Leta 2018 se je s komorno skupino preizkusila v tekmovanju Temsig in osvojili so srebrno priznanje. Leta 2019 je osvojila zlato priznanje in 2. nagrado na tekmovanju Temsig in prav tako 1. Nagrado na  mednarodnem internetnem tekmovanju. Svoje znanje izpopolnjuje na raznih poletnih šolah flavte, sodeluje  na seminarjih flavte (Martin Belič, Alenka Vidic) in  z veseljem obišče vsakoletne festivale flavte. Larisa trenutno obiskuje 5. Razred flavte.

LARA OPREŠNIK (1997)
je z igranjem klavirja začela pri sedmih letih v razredu prof. Monike Vehovec v Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski v Velenju. Hkrati je igrala tudi violino v razredu prof. Igorja Ulokina. Srednjo stopnjo je začela v razredu prof. Jožice Grebenšek in zaključila v razredu prof. Jerneje Grebenšek kot Najdijakinja Umetniške gimnazije. Na dosedanji glasbeni poti je prejela številna priznanja in nagrade, med katere sodijo nagrade na državnem tekmovanju Temsig (2010, 2019), na mednarodnem tekmovanju v Gorici (2008, 2009, 2010), na mednarodnem tekmovanju v Trstu (2010,2011), absolutna 1. nagrada (2012) in 3. nagrada (2014) na mednarodnem tekmovanju »Aci Bertoncelj«, absolutno zlato priznanje in posebno priznanje za obetavnega mladega pianista (2013) ter zlato priznanje in posebno priznanje za izvedbo lastne kompozicije (2014) na mednarodnem tekmovanju v Radljah ob Dravi, nagrade na mednarodnem tekmovanju v Vidmu, 1. nagrada na mednarodnem tekmovanju v Beogradu (2015) s pihalnim triom, nagrada na mednarodnem tekmovanju Janez Matičič v Umetniški kategoriji (do 35 let) v letu 2018. V študijskem letu 2016/2017 je izvedla samostojni recital v dvorani Slovenske filharmonije, prav tako je uspešno opravila avdicijo ter maja 2018 izvedla 1. Beethovnov klavirski koncert s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenije. Leta 2018 je na Mednarodnem tekmovanju skladateljev Oscar Rieding prejela absolutno prvo nagrado v najvišji kategoriji za svojo skladbo Modrina, napisano za klavir in oboo. Svoje znanje je izpopolnjevala pri prof. Laszlu Baranyayu, Rubenu Dalibaltayanu, Jasminki Stančul, Sijavušu Gadžijevu, Olegu Marshevu, Nataschi Kudritskayi, Selmi Chicco, Aleksandru Serdarju, Riti Kinki in Lovru Pogoreliću. Trenutno je študentka Akademije za glasbo v razredu prof. Hinka Haasa, ter študentka Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu pri dr. Milani Chernyavski.

SLIDE ZONE ANSAMBLE
v sedanji sestavi deluje od septembra 2018 in ga sestavljajo zagnani mladi trobilci in tolkalci, ki so letos na slovenskem Tekmovanju Mladih Glasbenikov TEMSIG v kategoriji komorne skupine s trobili dosegli najvišjih 100 točk in prvo nagrado. Sama sestava ansambla je nenavadna in tako omogoča malce nenavaden glasbeni izraz in zven, ki odstopa od uveljavljenih sestavov. Dijak drugega letnika Konservatorija Maribor Niko Kostanjevec je napisal priredbe za tolkala za vse tri skladbe, katere bomo slišali danes na koncertu,  kar pomeni, da program vsebuje tudi avtorska dela in ne le poustvarjanje. Vsi mladi trobilci so letos tudi posamezno prejeli prve nagrade  na mednarodnem tekmovanju Wind&Brass Varaždin. Ansambel deluje v dolgoletni tradiciji izjemno uspešnih trobilnih komornih skupin na Konservatoriju Maribor, ki že desetletja dosegajo na domačih in tujih tekmovanjih najvišje rezultate. V sporedu tega večera bomo slišali skladbo Jana Koetsierja s naslovom Bremski godci, ki pripoveduje zgodbo bratov Grimm o štirih živalih, katere preženejo razbojnike in končno dosežejo sprejem v vasi, kjer se skupaj z vaščani združijo na veselici. 


Larisa Mesarič, flavta

Antonio Vivaldi (1678-1741): Sonata št. II
Adagio
Allegro assai

Blaž Pucihar (*1977): Flavta na potovanju

Arthur Woodal (1873-1952): Serenada za flavto in klavir

Ernesto Köhler (1849-1907): V mesečini, op. 66, št. 7 iz 25 Romantičnih študij za flavto solo

Gary Schocker (*1959): Regrets and Resolutions za flavto in klavir

 

Lara Oprešnik, klavir

W. A. Mozart (1756-1791): Fantazija v d-molu, KV. 397

Robert Schumann (1810-1856):  Fantasiestücke, op. 12
Des Abends
Aufschwung
Warum?
Grillen
In der Nacht
Fabel
Traumes Wirren
End vom Lied

 

Slide Zone Ansamble

Jan Koetsier (1911-2006): Bremenski godci (prir. N. Kostanjevec)
Bilo je nekoč
Razbojniki praznujejo
Pobeg razbojnikov
Veselica
In če niso umrli...

Mia Belak: Römerquelle

Jože Žitnik (*1946): Balada (prir. N. Kostanjevec)

Janko Nilović (*1941): Balkanska suita (prir. N. Kostanjevec)
Introdukcija
Makedonija
Meditacija
Orient 


  • Larisa Mesarič, flavta, Barbara Škof, klavir, GŠ Slovenska Bistrica
  • Lara Oprešnik, klavir, Akademija za glasbo Ljubljana
  • Slide zone ansamble: Anton Sotošek in Žan Žuman, pozavna, Žan Pečenik in Nike Zendzianowsky, evfonij, Aljoša Marko in Niko Kostanjevec, tolkala, mentor: Mihael Švagan, Konservatorij za glasbo in balet Maribor

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava