Koncert na turnu: Zračni kvartet Kanta

Dinamičnost, igrivost in drugačnost so vodila Zračnega kvarteta Kanta.

Zasedbo so leta 1996 ustanovili študenti glasbenega oddelka Pedagoške fakultete v Mariboru. Skozi leta nastopov in koncertov je razvila širok in svojevrsten glasbeni repertoar različnih zvrsti - od šansona, filmske glasbe, evergreenov, do jazza, dixielanda in stare slovenske popevke, pa tudi lastnih avtorskih skladb. 

Zasedba je v skoraj 25 letih delovanja prekrižarila odre, dvorane, klube, galerije, sejmišča, dvorišča in kleti celotne Slovenije. Gostovali so tudi v tujini: Avstrija, Nemčija in Češka. Z igranjem v živo so sodelovali pri predstavi Cirkus Lutkovnega gledališča Maribor. Na Festivalu Lent smo jih lahko slišali v Sodnem stolpu in na Jurčkovem odru.

 


 

Janez Vouk, trobenta
Sašo Šonc, saksofon
Matjaž Balažic, harmonika
Matija Varl, pozavna


Koncert na turnu

Ko nebo nad mestom poseže po paleti večernih barv, je čas, da si natočite najljubšo pijačo, se udobno namestite, zazrete med oblake in si privoščite koncert v živo – samo za vas!

Dobrodošli na koncertu na turnu, ki bo stoletni stolp Narodnega doma prelevil v najbolj nenavadno koncertno prizorišče v mestu. Z izbranimi glasbenimi izvajalci vas bomo vsako sredo ob 18. uri s pomočjo 360-stopinjske kamere popeljali na glasbeni polet nad mariborskimi strehami.

Gostili bomo najrazličnejše izvajalce, od prekaljenih glasbenih mačkov do glasbenih upov, ki jim bo Koncert na turnu odprl vrata na koncertne odre. Doživeli jih bomo povsem od blizu, intimno, iskreno, iz srca. Privoščite si mehak objem toplega večera in občutek svobode pod širnim nebom, polnim zvokov, ki se trkljajo po opečnatih strešnikih starega mesta. Uživajte v večeru, ki mu ne kraljujejo histerične večerne novice, temveč umetnost. Predajte se glasbi v njeni najpristnejši, surovi prvobitnosti in koncertnemu nastopu, pri katerem ne štejeta bleščeč kostum in soj žarometa, štejeta srce in duša.

Vsako sredo ob 18. uri na turnu Narodnega doma Maribor.

S temi virtualnimi dogodki tudi uvajamo letošnji Festival Lent.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava