Koncert na turnu: Matjaž Balažic in Timi Krajnc

Poustvarjanje glasbe argentinskega tanga.

Matjaž Balažic se je šolal na Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru v razredu prof. Andreja Lorberja, ter graški univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost (Janne Rättyä), kjer je julija 2013 diplomiral z odliko. Je večkratni nagrajenec različnih tekmovanj doma in v tujini (TEMSIG, Castelfidardo, Pula, Beltinci, Majano).
Nastopa kot solist, član raznih komornih skupin, kot tudi z orkestri. Na odre širom Evrope pa je stopil s kvintetom Piazzolleky, ki že skoraj desetletje poustvarja glasbo argentinskega tanga.
Od leta 2015 je zaposlen na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor.

Timi Krajnc je Akademijo za glasbo v Ljubljani je končal leta 2017 v razredu Tomaža Rajteriča, trenutno je zaposlen na Glasbeni šoli Slovenska Bistrica. Redno koncertira na pomembnih kitarskih festivalih v tujini, sicer pa je vidni ustvarjalec v domačem in širšem umetniškem prostoru, še posebej argentinskega tanga nueva in portugalskega fada. Je član skupine Piazzolleky ter kvarteta Mascara in sodeluje s številnimi posamezniki, komornimi skupinami, orkestri. Je dobitnik številnih nagrad namednarodnih kitarskih tekmovanjih.

Spremljaj koncert v živo


Matjaž Balažic, bandoneon
Timi Kranjc, kitara


Koncert na turnu

Ko nebo nad mestom poseže po paleti večernih barv, je čas, da si natočite najljubšo pijačo, se udobno namestite, zazrete med oblake in si privoščite koncert v živo – samo za vas!

Dobrodošli na koncertu na turnu, ki bo stoletni stolp Narodnega doma prelevil v najbolj nenavadno koncertno prizorišče v mestu. Z izbranimi glasbenimi izvajalci vas bomo vsako sredo ob 18. uri s pomočjo 360-stopinjske kamere popeljali na glasbeni polet nad mariborskimi strehami.

Gostili bomo najrazličnejše izvajalce, od prekaljenih glasbenih mačkov do glasbenih upov, ki jim bo Koncert na turnu odprl vrata na koncertne odre. Doživeli jih bomo povsem od blizu, intimno, iskreno, iz srca. Privoščite si mehak objem toplega večera in občutek svobode pod širnim nebom, polnim zvokov, ki se trkljajo po opečnatih strešnikih starega mesta. Uživajte v večeru, ki mu ne kraljujejo histerične večerne novice, temveč umetnost. Predajte se glasbi v njeni najpristnejši, surovi prvobitnosti in koncertnemu nastopu, pri katerem ne štejeta bleščeč kostum in soj žarometa, štejeta srce in duša.

Vsako sredo ob 18. uri na turnu Narodnega doma Maribor.

S temi virtualnimi dogodki tudi uvajamo letošnji Festival Lent.

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava