Koncert na turnu: Bilbi in Gregor

v hebrejščini pomeni Pika Nogavička, pogumno, samostojno in odločno dekle, ki jo odlikujeta neverjetna moč in prav poseben pogled na svet odraslih. 

Bilbi je alter ego avtorice in glasbenice Maje Pihler Stermecki, ki si je v mnogih letih nastopanja doma in po svetu nabrala že ogromno izkušenj. Gledaliških, glasbenih, življenjskih. V sodelovanju s skladateljem in glasbenikom Gregorjem Stermeckim je Bilbi ustvarila glasbeni projekt, ki je pravi pisan kalejdoskop življenjskih zgodb, začinjenih z zdravo mero humorja, tragike in samokritičnosti. 

Njene pesmi zaznamujeta iskren pripovedni slog in izvirnost jezikovnega izražanja. »Bilbi svet« je poln barv, topline in življenja. V duetu z Gregorjem Stermeckim predstavlja Bilbi svoj glasbeni »Bilbi svet« na način, kot so vse Bilbi skladbe dejansko nastale, ob kitari.
Iskrena, intimna spremljava postavi v ospredje besede, njihovo poetičnost in pripovednost.

V letu 2020 mineva deset let, odkar je Bilbi pričela svojo glasbeno pot v Sloveniji s skladbo Hvala za vijolice. V tem času so nastali trije Bilbi albumi, Drobne slike, Toskana in Šibke točke in Gregorjev kantavtorski album Brodolomec

V nastajanju je četrti studijski album. Trenutno glasbeno ustvarjata doma v Mariboru v sodelovanju z dolgoletnim sodelavcem, kitaristom in producentom Petrom Deklevo, s katerim so pred nedavnim izdali novi sigle Zaradi bolezni v ansamblu 2020

Spremljaj koncert v živo


 

Bilbi, vokal
Gregor Stermecki, kitara


Koncert na turnu

Ko nebo nad mestom poseže po paleti večernih barv, je čas, da si natočite najljubšo pijačo, se udobno namestite, zazrete med oblake in si privoščite koncert v živo – samo za vas!

Dobrodošli na koncertu na turnu, ki bo stoletni stolp Narodnega doma prelevil v najbolj nenavadno koncertno prizorišče v mestu.
Z izbranimi glasbenimi izvajalci vas bomo vsako sredo ob 18. uri s pomočjo 360-stopinjske kamere popeljali na glasbeni polet nad mariborskimi strehami.

Gostili bomo najrazličnejše izvajalce, od prekaljenih glasbenih mačkov do glasbenih upov, ki jim bo Koncert na turnu odprl vrata na koncertne odre. Doživeli jih bomo povsem od blizu, intimno, iskreno, iz srca. Privoščite si mehak objem toplega večera in občutek svobode pod širnim nebom, polnim zvokov, ki se trkljajo po opečnatih strešnikih starega mesta. Uživajte v večeru, ki mu ne kraljujejo histerične večerne novice, temveč umetnost. Predajte se glasbi v njeni najpristnejši, surovi prvobitnosti in koncertnemu nastopu, pri katerem ne štejeta bleščeč kostum in soj žarometa, štejeta srce in duša.

Vsako sredo ob 18. uri na turnu Narodnega doma Maribor.

S temi virtualnimi dogodki tudi uvajamo letošnji Festival Lent.

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava