Koncert na turnu: Ariel Vei in Vasko Atanasovski

Koncert enega bolj kreativnih in mnogostranskih slovenskih skladateljev in glasbenikov.

Med karanteno preteklih mesecev, je Ariel Vei Atanasovski, napisal kar nekaj povsem novih, izvirnih skladb. Premierno jih bosta predstavila skupaj z očetom Vaskom Atanasovskim, na spletnem nastopu, kar se nikakor ne more primerjati s pravim koncertom pred publiko, vendar je trenutno skorajda edina možna komunikacija s publiko in hkrati klic k čimprejšnji vzpostavitvi normalnih pogojev za delo vseh glasbenikov in drugih umetnikov, ki so vezani predvsem na odrski nastop pred publiko. 

Ariel Vei Atanasovski Ariel Vei Atanasovski, rojen 30. junija 2002 v Mariboru, je trenutno dijak Konservatorija v Mariboru pri prof. Nikolaju Sajku ter konservatorija v Celovcu pri prof. Igoru Mitroviću. Že od malih nog dejaven na raznih glasbenih področjih, se lahko pohvali s številnimi uspehi na tekmovanjih, kot je prva nagrada iz violončela na tekmovanju Euritmia Povoletto 2018, druga nagrada na državnem tekmovanju Temsig 2018, prva nagrada s komorno skupino Trio Aeternum na tekmovanju Svirel 2018 ter prva nagrada iz solfeggia na Temsig-u 2018 in prav tako prva na mednarodnem tekmovanju iz solfeggia v Beogradu. Koncertne uspehe in angažiranost, je še posebej izkazal z nastopom na Klasinčevih nagradah kot solist z orkestrom Konservatorija Maribor, z nastopom na državni proslavi ob 100 letnici Rudolfa Maistra kot solist z orkestrom SNG Maribor ter s koncerti v Narodnem domu Maribor, SNG Drama Ljubljana in Linhartovi dvorani Cankarjevega doma, kot solist v ansamblu očeta Vaska Atanasovskega.

Saksofonist in flavtist Vasko Atanasovski je eden bolj kreativnih in mnogostranskih slovenskih skladateljev in glasbenikov, znan predvsem po medžanrskih sodelovanjih s svetovno znanimi jazz, rock, klasičnimi in tradicionalnimi glasbeniki in po mojstrstvu, s katerim pristopa k vsem tem žanrom. Doslej je izdal enajst visoko ocenjenih albumov ter tako doma kot v tujini prejel številne nagrade in pohvale občinstva in kritikov za svoje nastope in kompozicije. Redno koncertira na pomembnih festivalih in prireditvah po Evropi; igral je tudi v New Yorku, Indiji in na Kitajskem. Njegova dela izvajajo mednarodno priznani solisti, ansambli, zbori in orkestri.

Od leta 1997 se posveča predvsem avtorskemu delu. Je ustanovitelj ali soustanovitelj številnih glasbenih zasedb in tudi skladatelj za komorne, orkestralne in zborovske sestave ter za lutkovne, plesne in gledališke predstave.

Koncertiral je na pomembnih festivalih in prireditvah ter sodeloval s priznanimi umetniki, glasbeniki, koreografi in režiserji. 

Spremljaj koncert v živo


Vasko Atanasovski, saksofon, flavta
Ariel Vei Atanasovski, kitara


Koncert na turnu

Ko nebo nad mestom poseže po paleti večernih barv, je čas, da si natočite najljubšo pijačo, se udobno namestite, zazrete med oblake in si privoščite koncert v živo – samo za vas!

Dobrodošli na koncertu na turnu, ki bo stoletni stolp Narodnega doma prelevil v najbolj nenavadno koncertno prizorišče v mestu.
Z izbranimi glasbenimi izvajalci vas bomo vsako sredo ob 18. uri s pomočjo 360-stopinjske kamere popeljali na glasbeni polet nad mariborskimi strehami.

Gostili bomo najrazličnejše izvajalce, od prekaljenih glasbenih mačkov do glasbenih upov, ki jim bo Koncert na turnu odprl vrata na koncertne odre. Doživeli jih bomo povsem od blizu, intimno, iskreno, iz srca. Privoščite si mehak objem toplega večera in občutek svobode pod širnim nebom, polnim zvokov, ki se trkljajo po opečnatih strešnikih starega mesta. Uživajte v večeru, ki mu ne kraljujejo histerične večerne novice, temveč umetnost. Predajte se glasbi v njeni najpristnejši, surovi prvobitnosti in koncertnemu nastopu, pri katerem ne štejeta bleščeč kostum in soj žarometa, štejeta srce in duša.

Vsako sredo ob 18. uri na turnu Narodnega doma Maribor.

S temi virtualnimi dogodki tudi uvajamo letošnji Festival Lent.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava