Jet Black Diamonds • Mode Machine Depeche Mode Tribute

Jet Black Diamonds (Pričetek koncerta: 20:00)

Urban Koritnik, vokal, kitara
Radoš Bone, bobni
Matej Kompara, bas
Matija Krigl, klaviature
Domen Lemut, kitara

Zasedbo Jet Black Diamonds sestavlja pet mladeničev iz zgornje Vipavske doline, ki jih povezuje mladostna energija in ljubezen do ustvarjanja avtorske glasbe. Stilsko neobremenjeni plujejo med različnimi glasbenimi stili, najpogosteje pa jih zanese v vode sodobnejših derivatov rock'n'rolla. 

Začetki benda segajo še v osnovnošolska leta, resneje pa si je bend svojo pot na glasbeni sceni začeli utirati v letu 2017. Sledilo je obdobje preigravanja coverjev, menjav glasbenih članov in nenazadnje čedalje večje želje po ustvarjanju lastnih avtorskih skladb. 

Ta je konkretneje eskalirala v letu 2021, ko so fantje nase opozorili z izdajo singla Retro anorak, ki je bil pospremljen tudi s pripadajočim videospotom. Pesem je obnorela sprva lokalno publiko, nato pa še celotno slovensko občinstvo in avgusta 2021 postala tudi popevka tedna na radijski postaji Val 202. V istem mesecu pa si je prislužila tudi lovoriko najbolj predvajane skladbe na omenjeni radijski postaji.  

Oktobra 2021 je bend dosegel še en zavidljiv uspeh z zmago na tekmovanju študentskih glasbenih skupin, ŠouRock 2021. V močni konkurenci je strokovna žirija uveljavljenih glasbenikov poleg prve nagrade bendu dodelila tudi nagrado za najboljšega pevca in najboljšega bobnarja tekmovanja.

V sredini novembra 2021 so »Jet Blacki« oboževalcem v posluh ponudili novo glasbeno poslastico. Novembra je tako izšel nov singel Še zadnjič, ki je bil prav tako kot okronan za popevko tedna na Valu 202. Januarja pa se je tudi uvrstil na seznam najbolj predvajanih skladb na valovih radija Val 202.

Kdo torej so Jet Black Diamonds? Črne diamante danes personificirajo bobnar Radoš Bone, basist in avtor besedil Matej Kompara, klaviaturist Matija Krigl, kitarist Domen Lemut ter glavni vokalist in kitarist Urban Koritnik, skratka fantje, ki jih je vredno slišati na lastna ušesa, pa najsi oblečeni v retro anorak ali ne.


Mode Machine Depeche Mode Tribute (Pričetek koncerta: 21:30)

Nigro Salvatore, klaviature
Doglio Marcello, vokal
Quaranta Matteo, bobni
Leonardi Giuseppe, kitara

Italijanska skupina Mode Machine je nastala leta 2018 na pobudo klaviaturista Salavtoreja Nigra ter izkušenega pevca in frontmana Marcella Doglia. Pridružila sta se še kitarist Giuseppe Leonardi in bobnar Matteo Quaranta, ki uspešno soustvarjata kompleskno atmosfero in zvok Depeche Mode.

Mode Machine poustvarja prepoznaven in samosvoj zvok, zaradi katerega ima Depeche Mode toliko predanih oboževalcev. 

Italijanska zasedba je doslej nastopila na velikih dogodkih v Italiji, Nemčiji, Avstriji, Švici, na Češkem, Slovaškem, kjer so navduševali tudi večtisočglave množice.

 

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava